سنسورها با توجه به واسطه های اعمال شده به منظور تشخیص هدف، دسته بندی می شوند. نور یکی از این واسطه هاست که در سنسورهایی استفاده می شود که در اصطلاح سنسور نوری نامیده می شوند. این سنسور از نوع غیر تماسی می باشد که در تشخیص حضور، عبور، اندازه، رنگ و شفافیت هدف تشخیص کاربرد دارد.
سنسور نوری یا Photoelectric Sensor متشکل از یک فرستنده (Emitter) برای انتشار نور و یک گیرنده (receiver) برای دریافت نور می باشد. و بر اساس ارسال و دریافت نور مدوله شده کار می کند. استفاده از نور مدوله شده سبب بالا رفتن رنج تشخیص سنسور و همچنین پایین آمدن اثر نور محیط بر روی سنسور نوری می شود. این نور می تواند در طیف نور مرئی سبز تا نور نامرئی مادون قرمز باشد. البته در ساخت سنسور های نوری بیشتر از نور مادون قرمز استفاده می شود زیرا نور مادون قرمز با نور محیط کمترین تداخل را دارد و فاصله سوئیچینگ بیشتری را فراهم می آورد.
کشف غیر تماسی : سنسور نوری از نوع غیر تماسی بوده که هیچ تاثیری و تماسی با هدف تشخیص ندارد
رنج گسترده هدف تشخیص : قابل استفاده برای رنج وسیعی از مواد شامل شیشه شفاف، فلز، پلاستیک، چوب و مایعات
زمان پاسخ دهی سریع : زمان پاسخ دهی کمتر از 1 میلی ثانیه و توانایی کشف اهدافی که با سرعت حرکت می کنند
کارایی زیاد: توانایی تشخیص حضور، عبور، اندازه، رنگ و درخشندگی
تاثیرپذیری کم از میدان مغناطیسی و لرزش : این سنسور با استفاده از نور هدف تشخیص را کشف می کند لذا نسبت به میدان مغناطیسی و لرزش کمتر تاثیرپذیر است.
امکان استفاده به منظور تشخیص رنگ : نسبت و نرخی که یک هدف نور را جذب یا منعکس می کند به طول موج نور ارسال شده و رنگ سطح هدف بستگی دارد.
سنسورهای نوری براساس نوع عملکرد در انواع مختلفی از قبیل فرستنده و گیرندهی جداگانه، فرستنده و گیرندهی واحد با دریافت انعکاس از منشور و یا دریافت انعکاس از اجسام ساخته میشوند. بنابراین سنسورهای نوری را می توان در سه دسته کلی قرار داد:
1- سنسور نوری دو طرفه (Through Beam) 2- سنسور نوری رفلکتوری (Retro-reflective) 3- سنسور نوری یک طرفه (Diffuse reflective)
هر یک از مدل های سنسور نوری بر اساس عملکرد و ویژگی های ذاتی خود مزایا و معایبی را به همراه دارند. بنابراین توصیه می شود قبل از خرید سنسور نوری ویژگی ها و اساس عملکرد آنها را بشناسید تا بتوانید مناسب ترین مدل را با توجه به کاربرد مورد نظر خود انتخاب کنید.
سنسور نوری از نظر مد عملکرد در دو نوع روشن وصل (light-on) و تاریک وصل (dark-on) تولید می شود که با توجه به نوع کاربرد مورد نظر می توان مد مناسب را انتخاب کرد. برخی از انواع سنسور نوری هر دو مد کاربری را دارند و کاربر می تواند روی حالت دلخواه تنظیم کند.
MODEL : BTF1M-TDTL
MODEL : BTF1M-TDTD
MODEL : BTF30-DDTL
MODEL : BTF30-DDTD
MODEL : BTF15-BDTL
MODEL : BTF15-BDTD
MODEL : BTS1M-TDTL
MODEL : BTS1M-TDTD
MODEL : BTS200-MDTL
MODEL : BTS200-MDTD
MODEL : BTS30-LDTL
MODEL : BTS30-LDTD
MODEL : BTS15-LDTL
MODEL : BTS15-LDTD
MODEL : BJ15M-TDT
MODEL : BJ15M-TDT-C
MODEL : BJ10M-TDT
MODEL : BJ7M-TDT
MODEL : BJ3M-PDT
MODEL : BJ3M-PDT-C
MODEL : BJ1M-DDT
MODEL : BJ1M-DDT-C
MODEL : BJ300-DDT
MODEL : BJ300-DDT-C