کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


چراغ سقفی روکار

نورپردازی محیط های مختلفی که روزانه با آنها سر و کار داریم از قبیل منازل، ادارات، فروشگاه ها، پارک ها و ... یکی از مهم‌ترین پارامتر هایی است که باید مطابق استاندارد ها و متناسب با کاربری آن محیط انجام شود. نورپردازی مناسب می‌تواند فضا را بزرگتر از آنچه هست نمایش دهد، دکوراسیون و اشیاء تزئینی را بیشتر نمایان کند، از آسیب ها و خستگی های چشمی جلوگیری کرده  و مزایایی از این قبیل را به دنبال داشته باشد.

با توجه به اهمیت نوپردازی درست و اصولی، قصد داریم به توضیح مختصری در رابطه با انواع چراغ و مشخصات فنی آنها بپردازیم. امروزه چراغ ها از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند که باید با توجه به ویژگی های مورد نیاز برای هر محیط  و با توجه به کاربری مورد نظر و همچنین بسته به سلیقه خود مناسب ترین چراغ را انتخاب کنید.

 

چراغ سقفی

 

چراغ ها از نظر نوع نصب به سه دسته کلی چراغ روکار، چراغ توکار و چراغ آویز تقسیم می شوند. که قصد داریم در این مطلب آموزشی بطور مفصل به توضیحاتی پیرامون چراغ سقفی روکار بپردازیم. خرید چراغ سقفی روکار بصورت آنلاین و از طریق سایت های مختلف فروش چراغ سقفی روکار، روز به روز با استقبال بیشتری روبرو می شود زیرا علاوه بر دسترسی آسان به تنوع بسیار زیاد محصولات با برندهای گوناگون، امکان مشاهده مشخصات فنی و مقایسه قیمت چراغ سقفی روکار نیز فراهم شده است.


چراغ‌ سقفی روکار، معمولا قابی بزرگتر و با ضخامت بیشتر دارد که بر روی سطح سقف قرار می گیرد و بدنه چراغ قابل مشاهده است. در حالی که چراغ سقفی توکار هیچ‌گونه بیرون زدگی از سقف ندارد و درون سقف قرار می‌گیرند.

 

انواع چراغ سقفی روکار

چراغ سقفی روکار از نظر قیمت، مدل و رنگ‌بندی بسیار متنوع است. که بطور خلاصه می توان گفت چراغ سقفی روکار در انواع گنبدی، مکعبی، مستطیل، گرد، مربعی، خطی تولید شده و رایج ترین رنگ های استفاده شده به عنوان پوشش بدنه چراغ روکار در بازار، رنگ مشکی، شیری، سفید و طوسی می باشد. اما صرف نظر از ویژگی های ظاهری، پارامترهای مهم تری نیز برای انتخاب انواع چراغ سقفی روکار مناسب وجود دارد. و کاربر با شناخت درست پارامتر های حائز اهمیت در محیط مورد نظر خود میتواند مناسب ترین چراغ سقفی روکار را انتخاب کند. در این بخش چند نمونه چراغ سقفی روکار برای کاربری های خاص را بطور مختصر معرفی میکنیم:

 

  1. چراغ ضد انفجارچراغ ضد انفجار

  2. برای نورپردازی اماکن و نقاطی که گازها و بخارات بالقوه انفجاری وجود دارد، استفاده از روشنایی ضد انفجار، جزو الزامات قانونی کار می‌باشد. همانطور که می دانید در سیستم های روشنایی و چراغ‌ها ممکن است جرقه هایی وجود داشته باشد که به طور بالقوه می توانند گازهای قابل اشتعال و منفجره در جو را مشتعل کنند. استفاده از چراغ سقفی روکار ضد انفجار در محیط هایی با خطر انفجار از قبیل پالایشگاه، سکو نفتی، صنایع دریایی، سیلو ها و ... الزامیست. یک وسیله روشنایی ضد انفجار معمولاً در یک قاب ضخیم قرار دارد که از یک ماده محکم مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود. همچنین به محفظه شیشه‌ای بسیار بادوام مجهز شده اند که می توانند شرایط سخت کاری را تحمل کرده و از ترک خوردگی که منجر به نشت می شود، جلوگیری کند. این چراغ در گروه چراغ صنعتی قرار میگیرد و کاربرد محدود تری نسبت به سایر انواع چراغ سقفی دارد.

 

 

 

  1. چراغ ضد نم و غبارچراغ ضد نم و غبار

  2. نوع دیگری از چراغ سقفی روکار صنعتی، چراغ ضد نم و غبار می باشد که در مقایسه با چراغ سقفی روکار ضد انفجار از درجه حفاظت کمتری برخوردار است و در محیط های صنعتی کم خطرتر ولی با شرایط محیطی سخت به عنوان مثال در محیط های پر گرد و غبار، نمناک از قبیل کارخانجات، کارگاه ها، انبار، پارکینگ و ... مورد استفاده قرار میگیرد. چراغ سقفی روکار ضد نم و غبار از مقاومت مکانیکی و حرارتی زیاد و کیفیت بالایی برخوردار بوده و همچنین در برابر نفوذ رطوبت و گرد و غبار مقاوم است.

 

 

 

  1. چراغ خطیچراغ خطی

  2. نوع دیگری از چراغ‌ سقفی روکار هم وجود دارد که با نام چراغ خطی یا چراغ خطی روکار شناخته می‌شود وجهت نورپردازی هایپرمارکت ها، انبارها، فروشگاه های مدرن و بطور کلی برای سالن های وسیع بسیار مناسب هستند. برخی از انواع چراغ خطی روکار به منظور نصب پیوسته تولید شده اند و می توان تعداد زیادی از آن ها را به صورت یک خط پیوسته نصب کرد که این ویژگی باعث ایجاد یک نور یکنواخت و یکپارچه بدون هیچ گونه سایه و نقطه تاریکی می شود. 

 

 

 

  1. چراغ ریلیچراغ ریلی

  2. چراغ ریلی از دیگر نمونه های چراغ سقفی روکار می باشد که همانطور که از نام آن پیداست، بر روی ریل نصب می شود و می توان آن را جابجا کرد و در زاویه های متفاوت تنظیم نمود. همین ویژگی، چراغ سقفی روکار ریلی را به یکی از بهترین گزینه ها جهت نور پردازی متمرکز در گالری ها، موزه ها، ویترین ها و ... تبدیل کرده است، زیرا می توان نور آن را بسته به چینش اجناس تنظیم نمود. تابش نور موضعی و متمرکز توام با فقدان زنندگی نور و زیبایی از مهم ترین ویژگی های چراغ سقفی روکار ریلی است.

 

 


 

پنل سقفی روکار

  1.  

  2. پنل سقفی روکار

  3. پنل سقفی روکار یکی از انواع چراغ سقفی می باشد که معمولا جهت نورپردازی در محیط های اداری، تجاری، آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد. پنل سقفی روکار دارای طراحی مدرن، قطر بسیار کم و منبع نور ال ای دی می باشد و اغلب به شکل مربع و مستطیل تولید می شود. این نوع چراغ سقفی روکار با منبع نور غیر ال ای دی (لامپ فلورسنت و ... ) معمولا با همان نام چراغ سقفی روکار شناخته می شود. 

 

 

 

 

مشخصات فنی چراغ سقفی روکار

در هنگام انتخاب چراغ سقفی روکار باید به پارامتر های مختلفی از قبیل ابعاد، رنگ بدنه، نوع منبع نور، توان، پخش نور، شار نوری، دمای رنگ نور و ... توجه کنیم. در این بخش توضیح مختصری درباره پارامترهای کمتر شناخته شده بین عموم مردم می پردازیم.

 

  1. منبع نور چراغ سقفی روکارچراغ روکار سقفی

  2. با توجه به کاربری فضای مورد نظر، میزان شار نوری مورد نیاز، میزان مصرف انرژی و همچنین بسته به سلیقه خود نوع لامپی که برای چراغ سقفی روکار استفاده می کنید می تواند متفاوت باشد، به عنوان مثال می توان از انواع لامپ فلورسنت و کم مصرف ، لامپ ال ای دی، لامپ رشته ای و هالوژن ، انواع لامپ HID و ... متناسب با مدل چراغ سقفی روکار مورد نظر استفاده کرد. 
  3. چراغ ال ای دی به عنوان نسل جدید روشنایی به دلیل مزایای بسیاری که دارد، امروزه به یکی از رایج تر انواع چراغ سقفی روکار تبدیل شده است. طول عمر زیاد، بازده نوری بالا، فقدان امواج UV و IR و سازگاری با محیط زیست از جمله ویژگی های چراغ ال ای دی می باشد.

 

 

  1. انواع پخش نور چراغانواع پخش نور چراغ سقفی روکار

  2. یکی از پارامترهای حائز اهمیت در انتخاب چراغ سقفی روکار، مشخصه پخش نور می باشد. چراغ ها دارای لنز های مختلف برای ایجاد پخش نورهای هدفمند مختلف با توجه به ارتفاع نصب و نوع کاربری می باشند. پخش نور های گوناگون چراغ که معمولا با زاویه بیان می شوند امکان نورپردازی هدفمند روی یک تابلو در گالری و یا محصولات یک فروشگاه در ویترین و از این قبیل مصارف را فراهم می آورند. پخش نور می تواند متقارن یا نا متقارن باشد و یا بصورت بیضی شکل بوده و با ضرب دو عدد بیان شود. به عنوان مثال پخش نور 30 درجه (تیز) و یا پخش نور 90 درجه (باز) از پر کاربرد ترین پخش نورهای چراغ هستند.

 

 

  1. شار نوری

  2. به میزان نور یا همان انرژی تابشی که از یک منبع نوری خارج می شود، شار نوری می گویند. و واحد اندازه گیری آن لومن (lm) است. شار نوری اغلب به عنوان یک معیار عینی برای توان مفید گسیل داده شده توسط یک منبع نور استفاده می‌شود. هر چه میزان شار نوری بالاتر باشد به این معنی است كه لامپ نور بیشتری تولید می‌كند. درصورتی که توان (وات) به معنی میزان انرژی مصرفی است نه میزان نور خروجی. با گسترش استفاده از چراغ و لامپ ال ای دی دیگر لازم نیست یک لامپ یا چراغ حتما وات بالاتری داشته باشد تا بتوانیم مطمئن شویم که نور بیشتری نیز تولید می‌کند. برای اندازه‌گیری بهره‌ وری انرژی از نسبت شار نوری بر توان استفاده می شود. هرچه شار نوری یک لامپ بالاتر و توان مصرفی آن کمتر باشد، نشان از بازدهی بالای لامپ است.
     
  3.  
  4. درجه حفاظت چراغ سقفی روکار

  5. بر اساس استانداردهای بین المللی، درجه حفاظت تجهیزات با حروف IP که مخفف کلمه INGRESS PROTECTION است به همراه دو عدد نشان داده می شود که عدد اول سمت چپ نشان دهنده درجه حفاظت در برابر ورود اجسام خارجی و گرد و غبار و عدد دوم بیانگر میزان حفاظت در برابر ورود آب و رطوبت است.
     
  6. در شکل زیر مفهوم عددهای مختلف برای مشخص کردن درجه حفاظت یک چراغ سقفی روکار نشان داده شده است.
  7. درجه حفاظت چراغ سقفی روکار
  8.  
  9. دمای رنگ نور

  10. دمای رنگ نور، عددی است که بر حسب کلوین بیان می شود و به نوعی بیان کننده رنگ نور خروجی چراغ می باشد. هرچه این عدد بالاتر باشد رنگ نور بیشتر به محدوده رنگ های سرد و سفید نزدیک تر است و هرچه این عدد کوچکتر باشد رنگ نور به محدوده رنگ های گرم نزدیکتر است.
  11.  
  12. دمای رنگ نور چراغ سقفی روکار

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان