کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


چراغ خیابانی

تامین مطلوب و استاندارد روشنایی خیابان ها، معابر، اتوبان ها ، بزرگراه ها و فضاهای باز شهری علاوه بر فراهم کردن دید کامل رانندگان و عابرین و درنتیجه کاهش تصادفات، تاثیر بسزایی در ایجاد امنیت و کاهش وقوع جرم و جنایت در شب دارد و همچنین سبب ارتقا سطح کیفیت زندگی افراد می شود.

 

چراغ خیابانی


چراغ های خیابانی بسیار متنوع می باشند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند، بنابراین انتخاب آنها نیازمند شناخت انواع چراغ خیابانی و پارامترهای تاثیر گذار در تامین یک روشنایی استاندارد خیابانی و معابری است. لذا در این مطلب آموزشی قصد داریم بطور مفصل به انواع چراغ خیابانی، پارامترهای حائز اهمیت در هنگام خرید چراغ خیابانی و قیمت چراغ خیابانی بپردازیم.

 

انواع چراغ خیابانی

چراغ خیابانی از نظر نوع منبع نور، نوع منبع تغذیه، جنس و رنگ بدنه، شکل ظاهری، پخش نور و درجه حفاظت در انواع مختلفی ساخته می شود. همانطور که می دانید، بازتابش بیش از حد نور و استفاده از چراغ خیابانی نامناسب می تواند سبب ایجاد خیرگی در رانندگان شده و دید آنها را مختل کند و در پی آن حوادث جبران ناپذیری رخ دهد. بنابراین نوع چراغ خیابانی و میزان روشنایی آن باید نسبت به مکانی که قرار است در آنجا نصب گردد، انتخاب شود. شناخت پارامترها و مشخصات فنی انواع چراغ خیابانی ، کمک شایانی برای رسیدن به این انتخاب درست، در هنگام خرید چراغ خیابانی می کند. 

 

  1. انواع چراغ خیابانی از نظر منبع نور

  2. چراغ های خیابانی قدیمی تر بدون لامپ ارائه می شدند و برای انواع لامپ های تنگستنی، لامپ بخار جیوه ، بخار سدیم و متال هالید در توان های مختلف طراحی شده بودند. در حال حاضر، لامپ های تنگستنی به دلیل بهره نوری بسیار پایین مورد استفاده قرار نمیگیرند. و اخیرا نیز نسل جدیدی از چراغ خیابانی با تکنولوژی ال ای دی وارد بازار شده است که توانسته در مدت زمان کوتاهی، سهم خود را در بازار فروش چراغ خیابانی بدست آورد و جایگزین مناسبی برای انواع چراغ خیابانی با لامپ hid شود.
  3.  
    1. چراغ خیابانی با لامپ گازیچراغ خیابانی قدیمی

    2. لامپ های گازی (لامپ hid) لامپ هایی هستند که به دلیل تولید نور با شدت بالا، مناسب استفاده در کارخانجات، سوله ها، استادیوم های ورزشی، روشنایی خیابانی و معابری می باشند. چراغ خیابانی با انواع لامپ گازی ، علاوه بر داشتن بهره نوری بیشتر در مقایسه با انواع لامپ رشته ای، از کیفیت و شدت نور بالاتری نیز برخوردار است.
    3. اما این نوع چراغ خیابانی دارای معایبی نیز می باشد، که مصرف زیاد انرژی، تولید حرارت زیاد و رنگ نامطلوب نور از جمله این موارد است.

 

 

    1. چراغ خیابانی ال ای دی

    2. همانطور که می دانید، بخش زیادی از انرژی برق، صرف تامین روشنایی خیابان ها و معابر عمومی می شود، بنابراین بهینه سازی آن ضمن بهبود کیفی روشنایی معابر، سبب کاهش چشمگیر مصرف انرژی می شود. 
    3.  
    4. پروژکتور ال ای دی خیابانی (چراغ خیابانی led)، تکنولوژی جدیدتری نسبت به انواع چراغ خیابانی با لامپ گازی می باشد. این تکنولوژی جدید دارای مزایای بسیار زیادی است که مهم ترین آن مصرف انرژی بسیار کم چراغ خیابانی ال ای دی می باشد. همچنین چراغ ال ای دی خیابانی از بازده نوری بسیار بالایی برخوردار است. با وجود اینکه قیمت چراغ های ال ای دی خیابانی در مقایسه با نسل قدیمی تر چراغ خیابانی، بیشتر است، اما مصرف کم این چراغ علاوه بر جبران قیمت خرید چراغ خیابانی، سبب کاهش هزینه ها نیز می شود.
    5.  
    6. چراغ خیابانی قدیمیاز دیگر مزایای چراغ خیابانی ال ای دی می توان به طول عمر زیاد آن اشاره کرد، طول عمری بین 40 تا 50 هزار ساعت، که به دلیل سخت بودن تعویض لامپ چراغ خیابانی و هزینه بر بودن این کار، از مهم ترین ویژگی های چراغ خیابانی ال ای دی می باشد.
    7.  
    8. بر خلاف لامپ های فلورسنت و لامپ های تخلیه گاز با شدت بالا (لامپ hid) که برای روشن شدن و گرم شدن، نیاز به گذشت زمان می باشد، یکی از قابلیت های چراغ‌ های ال ای دی، خاموش و روشن شدن سریع آنهاست. با وجود این ویژگی امکان بکارگیری سیستم‌های حساس به حرکت برای چراغ خیابانی وجود دارد. سیستم‌هایی که در آن با عبور و مرور پیاده‌ها یا ماشین‌ها روشنایی خیابان و پیاده‌رو بیشتر می‌شود و نور چراغ‌ها زمانی که کسی در خیابان نیست کاهش پیدا می‌کند.
    9.  
    10. از دیگر ویژگی های چراغ خیابانی ال ای دی می توان به سازگاری آن با محیط زیست اشاره کرد. چراغ ال ای دی خیابانی به هیچ عنوان حاوی عناصر سمی مانند جیوه یا هالیدهای فلزی نیست و در نتیجه خطری برای محیط زیست ندارد و به عبارتی زیست سازگار است.
    11. بنابراین با توجه به ویژگی های ذکر شده، جایگزین کردن چراغ خیابانی قدیمی با چراغ خیابانی led ، شهر را از مزایای اقتصادی بیشتری برخوردار خواهد کرد.

 

 

  1. انواع چراغ خیابانی از نظر نوع منبع تغذیه

  2. چراغ خیابانی از نظر نوع منبع تغذیه به دو دسته کلی، چراغ خیابانی متصل به برق شبکه و چراغ خیابانی خورشیدی تقسیم می شود. 
  3. چراغ خیابانی خورشیدی یک سیستم مستقل از شبکه است که مکانیسم عمل آن جذب نور خورشید در طول روز و ذخیره آن در باتری، جهت استفاده در شب است.

 

  1. چراغ های خیابانی

 

  1. از جمله مزایای استفاده از چراغ خیابانی خورشیدی می توان، کاهش هزینه‌های انتقال و توزیع انرژی الکتریکی به دلیل تولید انرژی مورد نیاز در محل و عدم نیاز به شبکه سراسری برق را نام برد. همچنین عدم نیاز به حفر کانال، کابل کشی و تابلو برق نیز سبب حذف هزینه های اضافی و سهولت در بهره برداری شده است. و استفاده از چراغ خیابانی خورشیدی در نهایت هزینه تعمیرات و نگهداری پایینی نیز دارد.

 

 

  1. انواع چراغ خیابانی از نظر پخش نور

  2. یکی از مشخصه های مهم چراغ خیابانی ، منحنی پخش نور آن است. چراغ هایی که به منظور روشنایی خیابان ها و معابر مورد استفاده قرار می گیرند، به علت عدم تقارن خیابان نسبت به محل نصب چراغ (مسیر با عرض کم و طول زیاد) و لزوم تابانیدن بیشتر شار نوری لامپ به سطح خیابان، اغلب دارای پخش نور غیر متقارنی هستند.
  3.  
  4. چراغ خیابانی ال ای دی

 

 

درجه حفاظت چراغ خیابانی

درجه حفاظت یا IP در حقیقت میزان حفاظت تجهیزات چراغ خیابانی در مقابل ورود گرد و خاک و آب و رطوبت را بیان می کند. چراغ خیابانی به دلیل قرارگیری در شرایط سخت محیطی از قبیل نور خورشید، دود و گرد و غبار، باران و ... از درجه حفاظت بالایی (معمولا IP65) برخوردار است تا عمر طولانی داشته باشد و برای سال ها نیاز به تعویض آن نباشد.

 

بخش های مختلف چراغ خیابانی

چراغ خیابانی از بخش های مختلفی شامل : بدنه، بخش لوازم الکتریکی، بخش لوازم اپتیکی و بخش لوازم اضافی و وابسته تشکیل شده است. که این بخش ها با توجه به مدل چراغ خیابانی و برندهای مختلف شامل تجهیزات گوناگونی است. به عنوان مثال در شکل زیر بخش های مختلف چراغ خیابانی مازی نور مدل هلیوس نشان داده شده است.

 

چراغ خیابانی مازی نور

 

پایه چراغ

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که یک چراغ خیابانی باید داشته باشد، عدم ایجاد خیرگی برای رانندگان است، زیرا خیرگی سبب اختلال در دید راننده و خستگی چشم می شود و ممکن است در پی آن حوادث جبران ناپذیری رخ دهد. از عوامل موثر در ایجاد خیرگی چراغ خیابانی می توان به ارتفاع نامناسب نصب چراغ، بازتابش بیش از حد نور و یا استفاده از چراغ های نامناسب با محل مورد نظر اشاره نمود. هرچه چراغ خیابانی در ارتفاع بالاتری نصب شود، میزان خیرگی نیز،کمتر است.

 

پروژکتور ال ای دی خیابانی


بنابراین همانطور که گفته شد ارتفاع نصب چراغ خیابانی در معابر شهری و بین شهری اهمیت زیادی دارد و هرچه ارتفاع نصب بالاتر باشد به خصوص در بزرگراه ها و آزاد راه ها ، دید رانندگان بهتر است. بدین منظور انواع پایه چراغ خیابانی در ارتفاع های مختلف از حدود یک متر تا 18 متر ساخته می شوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. بلندترین پایه چراغ ها مربوط به روشنایی خیابانی و معابری می باشند تا بتواند نور را بصورت گسترده در محیط پخش کند. 
 

  1. انواع پایه چراغ

  2. پایه چراغ خیابانی از نظر شکل ظاهری بدنه در انواع چراغ خیابانی لوله ای و چراغ خیابانی چند وجهی ساخته می شود.
    1. پایه چراغ خیابانی لوله ای

    2. این نوع پایه چراغ دارای بدنه لوله ای (سطح مقطع دایره ای) می باشد. ابعاد این لوله ها به لحاظ قطر، ارتفاع و ضخامت به تناسب ارتفاع کلی پایه چراغ انتخاب می شود و از پایین به بالا کم می شود.
    3.  
  3. چراغ خیابانی لوله ای
  4.  
    1. پایه چراغ خیابانی چند وجهی

    2. مقطع بدنه پایه چراغ خیابانی چندوجهی به صورت یک چند ضلعی (6 یا 8 ضلعی) می باشد و از ورق خم شده ساخته می شود . تعداد اضلاع، قطر پایه و ضخامت ورق مصرفی متناسب با ارتفاع پایه چراغ انتخاب می شود. و برای ارتفاعی بین 3 الی 15 متر قابل ساخت است. 
       

 

  1. اتصالات مختلف پایه چراغ

  2. پایه چراغ ها معمولا بصورت قطعات 6 متری ساخته می شوند که برای رسیدن به ارتفاع های مختلف و مورد نیاز، باید آنها را به هم متصل کرد. روش های اتصال بخش های مختلف پایه چراغ خیابانی به یکدیگر، به دو دسته کلی اورلپ و فلنجی تقسیم می شوند.
  3.  
    1. اتصال اورلپ پایه چراغ خیابانی

    2.  در اتصال اورلپ (over lap) قطعات پایه چراغ خیابانی داخل یکدیگر جا می خورند و به صورت همپوشانی به یکدیگر متصل می شوند، به این روش اتصال، اصطلاحا تلسکوپی گفته می شود.  قسمت های مختلف بدنه پایه چراغ خیابانی در این روش نیازی به هیچ گونه جوشکاری و یا پیچ و مهره ندارند. 
       
    3. اتصال فلنجی پایه چراغ خیابانی

    4. در این نوع اتصال پایه چراغ خیابانی، از یک جفت فلنج استفاده میشود. بر روی قسمت بیرونی فلنج ها سوراخ های متعددی تعبیه شده است که به کمک پیچ و مهره به فلنج جفت خود متصل میشوند.
       

 

پایه چراغ خیابانی

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان