سنسور تشخیص رنگ آتونیکس
همانطور که می دانید سنسورهای نوری معمولی به منظور تشخیص حضور یا عدم حضور اجسام مورد استفاده قرار میگیرند که این کار را به وسیله عبور نور انجام می دهند. اما سنسورهای تشخیص رنگ همانطور که از نامشان پیداست به منظور شناسایی رنگ یک سطح مورد استفاده قرار میگیرند، که این کار را با استفاده از منبع نور RGB (قرمز، سبز و آبی) انجام می دهند.
سنسور تشخیص رنگ سری BC آتونیکس
سنسورهای سری BC آتونیکس از انواع سنسور تشخیص رنگ می باشند که توانایی انطباق دقیق رنگ به منظور تشخیص رنگ پایدار و قابل اطمینان را دارند. از جمله مهم ترین ویژگی های این سنسور می توان به اندازه کوچک اسپات سنسور اشاره کرد که امکان تشخیص اجسام و رنگ های کوچک را فراهم می آورد.
سنسورهای سری BC آتونیکس دارای بدنه مقاوم از جنس پلی کربنات می باشد که با درجه حفاظت IP67، توانایی کارکرد پایدار و بدون خطا در محیط های مرطوب و پر از گرد و غبار را دارد.
نحوه عملکرد سنسور تشخیص رنگ آتونیکس (سری BC)
ابتدا باید رنگ مورد نظر را در حافظه داخلی سنسور ذخیره کرد. در حین کار، سنسور تشخیص رنگ، منبع نور RGB LED را مرتبا به هدف تشخیص می تاباند. و سنسور به وسیله لنز جمع آوری نور داخلی نسبت 3 رنگ RGB را محاسبه نموده تا تشخیص رنگ بهینه به دست آید. سپس سنسور رنگ تنظیم شده توسط کاربر و رنگ تشخیص داده شده را با استفاده از لنز استوانه ای مقایسه می کند و با استفاده از سیستم نوری محور خاموش تلفات نوری را حداقل می نماید.
پارامترهای قابل تنظیم سنسور تشخیص رنگ آتونیکس
-
مد تشخیص، تنظیم حساسیت (تلرانس رنگ)
- سنسور تشخیص رنگ آتونیکس دارای 2 مد تشخیص، از جمله مد C (فقط رنگ) که با نسبت رنگ کار می کند و مد C+I (رنگ + شدت) که با نسبت رنگ و کنتراست کار می کند، می باشد. در هر مد تشخیص، حساسیت تشخیص را نیز می توان بر حسب نرم، نرمال و زبر بودن آن تنظیم کرد.
-
-
مد انطباق / عدم انطباق رنگ
- سنسور تشخیص رنگ آتونیکس دارای دو مد کاری مختلف می باشد که با استفاده از یک سوئیچ می توان آن را تنظیم کرد.
- 1- مد انطباق رنگ (NO) : با قرار دادن سوئیچ روی حالت NO، در صورت یکسان بودن رنگ هدف تشخیص با رنگ مرجع، خروجی فعال می شود.
- 2- مد عدم انطباق رنگ (NC) : با قرار دادن سوئیچ روی حالت NC، در صورت یکسان نبودن رنگ هدف تشخیص با رنگ مرجع، خروجی فعال می شود.
بخش های مختلف سنسور تشخیص رنگ آتونیکس
1- نشانگر عملکرد (OUT) : این نشانگر که به رنگ قرمز است، نشان دهنده عملکرد خروجی سنسور می باشد.
2- نشانگر پایداری (STB) : این نشانگر که به رنگ سبز است، نشان دهنده وضعیت پایداری می باشد.
3- نشانگر تایمر (TMR) : این نشانگر که به رنگ نارنجی است، در صورت تنظیم کردن فانکشن تایمر روشن می شود.
4- نشانگر تیچینگ : این نشانگر پس از انجام موفقیت آمیز عملیات تیچینگ رنگ، رنگ مرجع را نشان می دهد. ( ممکن است رنگ تیچینگ شده و رنگ نمایش داده شده روی نشانگر به دلیل شرایط محیطی مثل نور محیط، زاویه انعکاس، مواد سازنده و ... تفاوت داشته باشند. )
5- کلید SET : این کلید برای تنظیم فانکشن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
6- سوییچ انطباق/ عدم انطباق رنگ :
-
حالت NO : درصورت یکسان بودن رنگ هدف تشخیص و رنگ مرجع خروجی وصل می شود.
-
حالت NC : درصورت یکسان نبودن رنگ هدف تشخیص و رنگ مرجع خروجی وصل می شود.
کاربرد سنسور تشخیص رنگ آتونیکس
از جمله موارد کاربرد سنسور تشخیص رنگ آتونیکس می توان به استفاده در صنعت بسته بندی و برچسب به منظور بررسی وضعیت لیبل و یا چک کردن رنگ اشاره کرد. همچنین در صنایع نیمه هادی و قطعات الکترونیکی، سنسور تشخیص رنگ آتونیکس جهت چک کردن معیوب بودن قطعات، چک کردن رنگ کانکتور و ... مورد استفاده قرار می گیرد.