رله آندر ولتاژ
همانطور که میدانید دستگاه های الکترومکانیکی از جمله موتورهای سه فاز و پمپ ها در سطح ولتاژ مشخصی کار می کنند. اگر این دستگاه ها مجاز به کار در سطح ولتاژ کاهش یافته باشند، جریان های بالاتری را مصرف خواهند کرد. و این افزایش جریان باعث افزایش گرما در سیم پیچ ها و کویل های تجهیزات می شود که عایق بحرانی محافظت کننده ی آن ها را از بین می برد. همچنین کار کردن در شرایط افت ولتاژ می تواند عمر تجهیزات الکترومکانیکی را به شدت کاهش دهد و منجر به نارسایی زودرس شود.
بنابراین برای حفاظت تجهیزات در برابر کاهش ولتاژ از رله ای به نام رله آندر ولتاژ استفاده می شود. در واقع به رله ای آندر ولتاژ یا رله افت ولتاژ می گویند که هنگام کاهش ولتاژ به کمتر از ولتاژ تنظیم شده، عمل کرده و مدار را قطع می کند. رله افت ولتاژ برای محافظت در برابر افت ولتاژ، تشخیص اتصال کوتاه و … مورد استفاده قرار می گیرد.
رله آندر ولتاژ برنا الکترونیک
رله آندر ولتاژ برنا الکترونیک به منظور تشخیص کاهش ولتاژ و حفاظت مدار در برابر آسیب های ناشی از آن مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول قابل استفاده در مدار های تک فاز یا DCنیز می باشد.
رله آندر ولتاژ برنا الکترونیک دارای دو سیگنال نمایشگر ولتاژ ورودی PWR و حالت خطا FAULT است و دارای بدنه مقاوم با درجه حفاظت بالا (IP20) می باشد.
حد ولتاژ این رله 10VDC , 110VAC/DC , 220VAC , 500VAC است و محدوده ولتاژ قابل تنظیم آن از ۲۰٪ تا ۱۲۰٪ حد ولتاژ می باشد.
نحوه عملکرد رله آندر ولتاژ برنا الکترونیک
هنگامی که ولتاژ تغذیه به ترمینالهای A1 و A2 ولتاژ نمونه ورودی به ترمینالهای U و V وصل شده باشند و ولتاژ در حد مجاز باشد رله داخلی دستگاه وصل خواهد بود )اتصال داخلی ترمینال ۱۵ به ۱۸ بر قرار است( سیگنال PWR روشن و سیگنالFAULT خاموش خواهد بود.
در صورتیکه ولتاژ نمونه ورودی از حد تنظیم شده توسط دستهVOLT کمتر باشد، دستگاه زمانسجی را آغاز میکند و پس از اتمام زمان تنظیم شده توسط دسته DELAY سیگنال FAULT روشن شده و رله داخلی دستگاه قطع میگردد )اتصال داخلی ترمینال ۱۵ به ۱۶ وصل میگردد(.
در صورتیکه در طی مدت زمان تنظیمی فوق، ولتاژ نمونه ورودی تا حد مجاز افزایش یابد، رله بدون تغییر باقی می ماند.
پس از روشن شدن سیگنال خطا، در صورتیکه ولتاژ ورودی نمونه تا حد مجازافزایش یابد، سیگنال FAULT خاموش شده و رله داخلی دستگاه وصل میشود )اتصال داخلی ترمینال ۱۵ به ۱۸ وصل میگردد.)
در صورتی که ترمینالهای J از هم باز باشند، پس از هر بار خطا و بر طرف شدن آن دستگاه باید توسط شستیRESET راهاندازی مجدد شود.
نصب و راه اندازی رله آندر ولتاژ برنا الکترونیک
ولتاژ تغذیه به ترمینالهای A1 و A2 وصل شوند.
ولتاژ نمونه ورودی باید به ترمینال U و V رله کاهش ولتاژ وصل شوند.
ترمینالهای ۱۵، ۱۶ و ۱۸ سرهای کنتاکت رله داخلی دستگاه میباشند که بر حسب نیاز در مدار فرمان قرار میگیرند.
به طور مثال برای فعال کردن یک آژیر یا قطع کردن فرمان کنتاکتور اصلی.
توسط دسته تنظیم ولتاژ VOLT، حدی که ولتاژ نمونه ورودی نباید از آن کمتر شود، تعیین گردد. این مقدار از 5% تا 100% قابل تنظیم است.
توسط دسته تایمر DELAY مدت زمان تاخیر در قطع رله داخلی دستگاه تعیین میشود. این زمان از 0.15 تا 10 ثانیه قابل تنظیم است.
توجه: در صورتیکه ولتاژ نمونه ورودی DC باشد، مثبت به U و منفی به V وصل شود.