رله ارت فالت برنا الکترونیک
رله ارت فالت یکی از پرکاربرد ترین انواع رله های حفاظتی می باشد که به منظور آشکارسازی و فرمان قطع مدار در صورت بروز خطای جریان نشتی و اتصال به زمین مورد استفاده قرار می گیرد. رله ارت فالت برنا الکترونیک همراه CT کوربالانس (ترانس جریان کوربالانس برنا الکترونیک) به صورت مکمل یکدیگر به کار می روند و جریان نشتی را تشخیص می دهند. با تشخیص نشتی جریان، رله ارت فالت عمل می کند و به کنتاکتور یا کلید اتوماتیک فرمان قطع می دهد.
نحوه عملکرد رله ارت فالت برنا الکترونیک
از آنجایی که درشرایط عادی جریان رفت و برگشتی در سیمها برابر هستند (مقدار جریان عبوری از سیم فاز همواره با مقدار جریان برگشتی از سیم نول برابر است) هرگاه اتصال زمین رخ دهد مقداری از جریان رفت به زمین منتقل شده و از طریق سیمهای شبکه باز نمیگردد . با توجه به اینکه کل سیمهای برق مصرف کننده باید از داخل حلقه ترانس همراه دستگاه ( ترانس جریان کور بالانس ) عبور نماید . این نشتی جریان آشکار شده و رله ارت فالت فرمان قطع می دهد.
نحوه عملکرد رله ارت فالت برنا الکترونیک به این صورت است که با اتصال ولتاژ تغذیه به دستگاه و اتصال خروجی CT همراه دستگاه به ترمینال های CT ، دستگاه آماده به کار است. در صورتی که جریان نشتی در حد مجاز باشد ، رله داخلی دستگاه ارت فالت وصل است ( اتصال داخلی ترمینال ۱۵ به ۱۸ برقرار است ) و سیگنال PWR روشن است . اگر جریان نشتی زمین از حد تنظیم شده توسط پیچ AMPERS بیشتر باشد ، دستگاه زمان سنجی را آغاز کرده و پس از اتمام زمان تاخیر تنظیم شده توسط پیچDELAY ، سیگنال FAULT روشن شده و رله داخلی دستگاه قطع می گردد ( اتصال داخلی ترمینال ۱۵ به ۱۶ وصل می شود ) در صورتیکه در طی مدت زمان تنظیمی ، جریان نشتی زمین به حد مجاز کاهش یابد ، رله بدون تغییر میماند .
پس از روشن شدن سیگنال FAULT ، در صورتیکه جریان نشتی زمین به حد مجاز کاهش یابد سیگنال FAULT خاموش شده و رله داخلی دستگاه وصل می شود ( اتصال داخلی ترمینال ۹۵ به ۱۸ وصل میشود ).
توجه کنید که اگر ترمینالهای J به هم متصل نباشند ، پس از هر بار خطا و بر طرف شدن آن دستگاه به صورت اتوماتیک راه اندازی می شود . اما اگر ترمینال های J به هم وصل شوند ، پس از هر بار خطا و بر طرف شدن آن دستگاه باید به وسیله شستی RESET راه اندازی مجدد شود .
نحوه نصب ارت فالت برنا الکترونیک
نحوه نصب ارت فالت برنا الکترونیک به این صورت است که ولتاژ تغذیه را به ترمینال های A1 و A2 متصل می کنیم. سیم های مصرف کننده را از داخل ترانس جریان همراه دستگاه عبور داده و و خروجی ترانس جریان را به ترمینال های CT رله ارت فالت متصل می کنیم. ترمینال های ۱۵ ، ۱۶ و ۱۸ سرهای کنتاکت رله داخلی دستگاه می باشند ، که بر حسب نیاز به صورت سری در مدار فرمان قرار میگیرند .