کابل آرموردار
جهت جلوگیری از آسیب دیدن سیستم انتقال نیرو در مکان هایی که کابل در معرض تنش ها و فشارهای مکانیکی قرار دارد و یا خطر قطع شدن کابل، ساییده شدن و حتی آسیب جوندگان وجود دارد از کابل های آرموردار استفاده می شود. ساختار این نوع کابل به این صورت است که در آن یک لایه محافظ که معمولا از جنس فویل کولار (فیبر مصنوعی که دارای استحکام کششی بالایی است)، فولاد و یا آلومینیوم است، استفاده می شود. به همین دلیل کابل های آرموردار به کابل های زره دار و کابل های قدرت مسلح نیز مشهورند.
در کابل های آرموردار تک رشته لایه محافظ از جنس آلومینیوم و در کابل های چند رشته این لایه از جنس فولاد می باشد. چرا که استفاده از فولاد در کابل های تک رشته موجب به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی غیر قابل کنترل می شود، درحالیکه آلومینیوم چنین مشکلی را ایجاد نمی کند.
در ساختار اختصار جهانی کابل آرموردار به اختصار SWA نامیده می شود.
هادی کابل های زره دار معمولا در سیستم برق فشار ضعیف مسی و در فشار قوی، آلومینیوم می باشد. کابل های آموردار را به وسیله ی گلندهای مخصوص به تجهیزات دیگر متصل می کنند.
کاربرد کابل زره دار
کابل زره دار همانطور که از نام آن پیداست دارای استحکام و مقاومت بالایی می باشد و در مکان هایی که عوامل مخرب باعث صدمه دیدن کابل می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد معمول این کابل در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی می باشد. از دیگر کاربرد های این کابل در تاسیسات داخلی یا خارجی ساختمان به صورت نصب ثابت در فضای باز، در آب، نصب خارج از دیوار به عنوان جایگزینی برای کانال ها و ... می باشد. همچنین کابل آرموردار گزینه مناسبی جهت نصب در زیر زمین می باشد چرا که این کابل با لایه ی محافظ خود در مقابل فشارهای ناشی از وزن خاک و ضربات احتمالی مقاومت می کند.