کابل خود نگهدار
کابل خودنگهدار همانطور که از نام آن پیداست نوعی کابل می باشد که دارای نگهدار در غلاف خود کابل است. کابل های خودنگهدار دارای هادی آلومینیومی و عایق پلی اتیلن کراسلینک می باشند. در کابل خود نگهدار فشار ضعیف، از سیم نگهدارنده بعنوان سیم نول نیز استفاده می شود.
معایب کابل خودنگهدار
کابل های خودنگهدار آلومینیومی نسبت به کابل مسی تلفات بیشتری دارد و این موضوع باعث به هدر رفتن انرژی الکتریکی می شود. از دیگر معایب استفاده از این کابلها، اتصال شبکه و سیم مسی به کابل خودنگهدار و آلومینیوم است که وجود این دو فلز در کنار هم باعث خوردگی بالایی شده و در مدت زمان کوتاهی این خوردگی باعث آرکزدن و قطعی برق میشود.
مزایای کابل خودنگهدار در شبکه توزیع هوایی
استفاده از کابل های خودنگهدار باعث افزایش قابلیت اطمینان شبکه در مقابل شرایط جوی و اتفاقات ناشی از برخورد اشیاء خارجی می شود. در مقایسه با سیم های بدون روکش که در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرند، تعمیر در خطوط کابل خود نگهدار بسیار راحت تر و امن تر است در نتیجه باعث کاهش خسارت ها و ضایعات ناشی از برق گرفتگی می شود. از دیگر مزایای کابل های خود نگهدار راکتانس پایین این کابل نسبت به شبکه سیمی هوایی می باشد.
کاربرد کابل خودنگهدار
از کابل های خودنگهدار آلومینیومی در توزیع و انتقال انرژی برق در شبکه برق رسانی خانگی، صنعتی و کشاورزی استفاده می شود. درواقع این کابل در انتقال برق تکفاز و سه فاز استفاده می شود.