کابل چیست
در بعضی از موارد برای انتقال الکتریسیته متناسب با نوع مصرف کننده و تغذیه نیاز است که بر روی سیم لایه هایی مثل شیلد، آرمور، اسکرین قرار گیرد یا چند سیم روی هم قرار گیرند (و با فیلر فضای خالی بین آن ها پر شود)، در این حالت به لایه دیگری به نام شیت بیرونی(غلاف بیرونی) یا ژاکت نیاز داریم که روی لایه های ذکر شده و یا چند سیم همبندی شده قرار گیرد، به این ساختار منسجم کابل گفته می شود. معمولا در سطح فشار متوسط و فشار قوی به هر نوع ساختاری اعم از هادی لخت هوایی یا روکش دار ، کابل گفته می شود.
کابل ها انواع مختلفی دارند که از نظر تعداد رشته های تشکیل دهنده کابل، سطح ولتاژ، نوع عایق و روکش، نوع هادی و ... با هم متفاوت هستند و با توجه به کاربرد مورد نظر انتخاب می شود.
شکل زیر اجزای تشکیل دهنده یکی از انواع کابل را نشان می دهد:
غلاف کابل چیست
جهت حفاظت اجزای درونی کابل در برابر نیروهای مکانیکی، نفوذ رطوبت و آسیب هایی از این دست، از لایه و یا لایه هایی بر روی کابل استفاده می شود که به آنها غلاف کابل گفته می شود. به عنوان مثال یکی از انواع غلاف کابل، غلاف از جنس پی وی سی می باشد که کابل را در مقابل عوامل مخرب مثل نفوذ رطوبت محافظت می کند.
کابل کولری
یکی از انواع کابل ها، کابل کولری می باشد که هادی استفاده شده در آن، معمولا مفتول مسی و عایق آن پی وی سی می باشد. کابل های کولری که از نوع مفتولی هستند مقاومت بیشتری نسبت به کابل های افشان دارند اما انعطاف پذیری آن ها کمتر است. این کابل در داخل ساختمان های خشک هنگامی که احتمال صدمات مکانیکی ناچیز است، مورد استفاده قرار می گیرد.