کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


رگولاتور

رگولاتور خازنی از اصلی ترین بخش های یک بانک خازنی محسوب می شود که در این بخش قصد داریم به این سوال که رگولاتور چیست و چه نقشی در بانک خازنی دارد بپردازیم. بدین منظور لازم است ابتدا با توضیحی درباره بانک خازنی و دلیل استفاده از آن شروع کنیم.

 

بانک خازنی

بانک خازنی

در صنعت بیشتر مصرف کننده ها از نوع سلفی مقاومتی می باشند که این نوع مصرف کننده از قدرت راكتيو علاوه بر قدرت اكتيو نیز استفاده می کند. این توان راکتیو که توسط یک واحد صنعتی از شبکه برق درخواست می شود یکسری مشکلات برای شبکه برق مثل افزایش جریان، افزایش تلفات و افزایش مقطع سیم ها و کابلها را ایجاد می کند که باعث افزایش هزینه ها می شود. بنابراین جهت کاهش هزینه ها استفاده از بانک خازنی در مراکز صنعتی و مکان هایی که دارای بارهای سلفی به عنوان مثال موتورها، کوره های القایی، مبدل های قدرت و ... می باشند، امری ضروری است. در واقع بانک خازنی برای جبران توان راکتیو و افزایش ضریب توان در شبکه‌های توزیع فشار ضعیف مورد استفاده قرار میگیرد.
 

برای داشتن یک بانک خازنی متناسب با بار سلفی که در ساعات مختلف در یک واحد صنعتی در حال کار هستند، وجود یک کنترل کننده خودکار برای تنظیم مقدار خازن مورد نیاز برای اصلاح ضریب قدرت در هر لحظه امری ضروری است. بدین منظور از رگولاتور خازنی هوشمند در بانک خازنی استفاده می شود. بنابراین یک بانک خازنی برای آنکه سیستم نرمال و متعادلی داشته باشد نیاز به رگولاتور و کنتاکتور دارد که از مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات یک بانک خازنی محسوب می شوند.

 

  1.  

  2. مزایای استفاده از بانک خازنی

  3. از مهم ترین مزایای استفاده از بانک خازنی می توان به کاهش تلفات مسیر اشاره کرد، در واقع خازن ها با خنثی کردن جریان پیش فاز عناصر القایی (جریان غیر مفید)، جریان مصرف شده کل را کم کرده و کم شدن این جریان باعث کم شدن تلفات در سیم ها و کاهش افت ولتاژ در سیم ها می شود و همچنین این امر باعث کاهش سطح مقطع سیم و کابل به دلیل حذف جریان غیر مفید می شود. از دیگر مزایای استفاده از بانک خازنی در نزدیکی مصرف کننده می توان به کاهش چشمگیر برق مصرفی اشاره کرد، بطوری که هزینه پرداختی برای تهیه بانک خازنی در کمتر از یک سال از طریق صرفه جویی در پرداخت هزینه برق، به کارفرما باز میگردد.

 

رگولاتور-خازنی-پارس-فانال

 

رگولاتور چیست

به منظور تامین توان راکتیو به مقدار نیاز بارهای سلفی فعال در هر لحظه نیازمند رگولاتور خازنی می باشیم. به عبارت دیگر اگر نیاز باشد خازن ها متناسب با کم و زیاد شدن توان راکتیو مصرف کننده وارد مدار شوند نیاز به قطعه الکتریکی دیگری می باشد که با اندازه گیری توان راکتیو مصرف کننده، دستور قطع و وصل کنتاکتورها جهت وارد شدن و خارج شدن خازن های مختلف به شبکه را صادر نماید. بنابراین بانک خازنی اتوماتیک در جهت اصلاح ضریب قدرت مجهز به یک رگولاتور خازنی هوشمند است. رگولاتور خازنی در واقع قسمت اصلی این سیستم محسوب می شود. 

 

  1.  

  2. نحوه عملکرد رگولاتور بانک خازنی

  3. رگولاتور بانک خازنی اندازه و شکل موج ولتاژ و جریان و اختلاف زمانی آنها را اندازه گرفته و پس از انجام محاسبات لازم، ظرفیت خازنی مورد نیاز را بدست می آورد و ترتیب به مدار آمدن و یا از مدار خارج شدن خازن‌ها در یک بانک خازنی را تعیین می کند و سپس متناسب با بار راکتیو مورد نیاز، فرمان قطع و وصل را به کنتاکتور‌ها صادر می‌کند (در واقع عمل سوئیچ کردن خازن ها توسط کنتاکتورهایی که به وسیله رگولاتور کنترل می شوند، انجام می گیرد). برای هر پله خازن یک سری فیوز جداگانه در نظر گرفته می شود. در شبکه فشار ضعیف نمونه ولتاژ مستقیما از خط و نمونه جریان توسط یک ترانس جریان به رگولاتور متصل می شود. 
  4.  

رگولاتور بانک خازنی
 

 

  1. ویژگی های رگولاتور بانک خازنی

  2. ویژگی های رگولاتور خازنیالف)  یکی از مهم ترین ویژگی های رگولاتور خازنی شناسایی خودکار و هوشمند بودن آن است. در واقع رگولاتور، مغز متفکر یک بانک خازنی می باشد. رگولاتور بصورت خودکار تخمینی از ظرفیت هر پله به دست می آورد و متناسب با مقدار جریان غیر موثر مصرف کننده، فرمان وصل پله های مورد نیاز برای تامین توان راکتیو مصرف کننده را صادر می کند. هوشمند بودن رگولاتور باعث پخش بار بین پله های مختلف شده و از فشار روی یک پله کاسته می شود.
  3.  
  4. ب)  انواع رگولاتور خازنی دارای صفحه نمایش دیجیتال می باشند که قابلیت نشان دادن جریان، ولتاژ، ضریب توان و مقدار بار راکتیو را دارد. رگولاتور خازنی به دلیل ابعاد کوچک، و وزن کمی که دارد، به راحتی بر روی تابلو نصب می شود. همچنین تنظیم رگولاتور بانک خازنی بسیار آسان می باشد.
  5.  
  6. ج)  اکثر رگولاتورهای خازنی دارای هشدارهای افزایش یا کاهش ولتاژ و جریان و همچنین اصلاح ضریب قدرت بیشتر از حد تعیین شده با وجود خروج کلیه پله ها از مدار و کمتر از حد تعیین شده با وجود وارد شدن کلیه پله ها به مدار می باشند.
  7.  
  8. د) تعداد پله های موجود در ساختار رگولاتور، نشان دهنده تعداد خازن ها جهت اصلاح ضریب توان می باشد که رگولاتورهای مختلف از برند های معتبر  از ۴ الی ۱۲ پله در بازار موجود هستند.
  9.  
  10. ه) رگولاتور وظیفه حفاظت از بانک خازنی را نیز به عهده دارد. به این صورت که رگولاتور حفاظت‌های مختلف نظیر قطع جریان و ولتاژ صفر، آلارم و قطع اضافه جریان‌ هارمونیکی و …. را انجام می دهد.

 

 

برند های معتبر رگولاتور خازنی

در این بخش قصد داریم انواع رگولاتور خازنی برند‌های معروف و موجود در بازار ایران را معرفی کنیم:

 

  1. رگولاتور خازنی پارس فانالرگولاتور بانک خازنی پارس فانال

  2. شرکت پارس فانال یک شرکت ایرانی معتبر در زمینه تولید انواع تجهیزات برق صنعتی می باشد. محصولات پارس فانال دارای کیفیت بالا و تنوع زیادی می باشد و داشتن دو سال ضمانت کالا و همچنین طول عمر زیاد این محصولات سبب شده تا نظر خریداران را در طی این سالها به سوی خود جلب کند. رگولاتور خازنی پارس فانال در دو نوع 6 و 12 پله، هوشمند و هوشمند فول کنترل جهت مدیریت بانک های خازنی تولید می شود. رگولاتور خازنی پارس فانال دارای نمایشگری جهت نشان دادن کلیه تغییرات می باشد. کیفیت و دقت بالا و مناسب بودن قیمت رگولاتور خازنی پارس فانال از جمله ویژگی های این محصول می باشد. فروشگاه اینترنتی البرز الکتریک به عنوان نماینده رسمی پارس فانال عرضه کننده انواع محصولات پارس فانال از جمله رگولاتورهای هوشمند این برند می باشد. همچنین امکان مشاهده قیمت و کاتالوگ رگولاتور خازنی پارس فانال فراهم شده است.

 

 

  1. رگولاتور فراکورگولاتور بانک خازنی فراکو

  2. شرکت فراکو یک شرکت معتبر ایرانی تولید کننده انواع تجهیزات برقی می باشد. این شرکت به عنوان نمایندگی شرکت FRAKO آلمان فعالیت خود را آغاز کرد و به دلیل تولید محصولات با کیفیت و با قیمت تمام شده معقول توانست جایگاه مناسبی در بازار ایران پیدا کند. رگولاتور خازنی فراکو از جمله محصولات این برند می باشد که از کنترل کننده های میکروپروسسوری تشکیل شده و قابلیت نصب در سطوح فشار ضعیف و فشار متوسط را دارد. اندازه گیری دقیق ولتاژ و جریان، گستره ولتاژی متنوع (690-100 ولت)، تشخیص خودکار محل ترانس جریان، قابلیت کنترل ضریب توان در هر دو محدوده ی سلفی و خازنی، قابلیت تعیین آستانه برای عبور جریان های هارمونیکی از جمله ویژگی های رگولاتور خازنی فراکو می باشد.
     

 

 

  1. رگولاتور پارس مترگولاتور پارس مت

  2. رگولاتور خازنی پارس مت یکی از محبوب ترین و پر فروش ترین رگولاتورهای بانک خازنی می باشد. این کنترلر تحت لیسانس شرکت آلمانی JANITZA در داخل ایران تولید می شود. رگولاتور خازنی پارس مت دارای ویژگی هایی نظیر نصب آسان و تنظیمات سریع، قطع و وصل پله ها در حالت دستی و اتوماتیک، نمایش عدم رعایت صحیح سیم بندی رگولاتور، نمایش میزان توان اکتیو و راکتیو، تعیین حد برای هارمونیک ها، تنظیم کسینوس فی از 0.8 سلفی تا 0.9 خازنی و ... می باشد.
     

 

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان