ترمینال
ترمینال ابزاری است که به وسیله ی آن میتوان بین سیم ها اتصالاتی مطمئن و استاندارد برقرار کرد. از مزیت های استفاده از ترمینال ها می توان به نظم و ایمنی بیشتر در سیم کشی ها اشاره کرد. اتصالاتی که در آن از ترمینال استفاده شده ، بر خلاف اتصال هایی که با چسب برق انجام می شود، جریان برق را بدون گرم شدن از خود عبور داده و از بروز خطراتی مانند برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری می شود. علاوه بر ایمنی ، ترمینال ها باعث نظم و زیبایی سیم کشی ها می شوند.
ترمینال
ترمینال ابزاری است که به وسیله ی آن میتوان بین سیم ها اتصالاتی مطمئن و استاندارد برقرار کرد. از مزیت های استفاده از ترمینال ها می توان به نظم و ایمنی بیشتر در سیم کشی ها اشاره کرد.
اتصالاتی که در آن از انواع ترمینال ریلی و شاخه ای استفاده شده، بر خلاف اتصال هایی که با چسب برق انجام می شود، جریان برق را بدون گرم شدن از خود عبور داده و از بروز خطراتی مانند برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری می شود. علاوه بر ایمنی، ترمینال ها باعث نظم و زیبایی سیم کشی ها می شوند.
ترمینال پیچی رعد
یکی از رایج ترین روش های اتصال در ترمینال ها استفاده از پیچ می باشد. اتصال هایی که توسط پیچ صورت می گیرد بسیار محکم، قابل اطمینان و ایمن است. ترمینال های پیچی رعد به راحتی توسط یک پیچ گوشتی استاندارد و یا آچار آلن جهت کابل های مختلف، بدون نیاز به آماده سازی خاص مورد استفاده قرار میگیرند و این اتصال بسیار مستحکم در برابر لرزش و ارتعاش می باشد.
ترمینال های پیچی رعد از سری ترمینال ریلی هستند و به راحتی در داخل تابلو بر روی ریل TH35 نصب می شوند. در ساخت بدنه ترمینال پیچی رعد از مواد عایقی پلی آمید به جهت دارا بودن خواص ارتقا یافته الکتریکی استفاده شده است و این ترمینال دارای گواهی از موسسات گواهی کننده معتبر می باشد. ترمینال ریلی پیچی رعد به دلیل ابعاد کوچک و طراحی اصولی و استاندارد فضای بسیار کمی اشغال می کند و مناسب برای کابل های تک رشته یا چند رشته با سطح مقطع های مختلف می باشد.
ترمینال های پیچی رعد قابل استفاده با ترمینالهای هادی حفاظتی برای سایزهای مختلف هستند و امکان نصب سریع ، آسان جمپر و قابلیت حذف اتصال آن در مقاطع دلخواه از دیگر ویژگی های آنهاست.
همچنین امکان استفاده از شماره ترمینال در سایزهای مختلف بصورت نصب همزمان 10 تایی وجود دارد.
برای اتصال دو سیم به یکدیگر توسط ترمینال باید هر سیم را به یک طرف ترمینال متصل کنیم و پیچ روی ترمینال را برای هر کابل محکم نماییم تا کابل را نگه دارد و برای جدا کردن سیم و کابل باید همین پیچ را باز نماییم تا کابل آزاد شود.
ترمینال ها بسته به نوع کاربرد انواع مختلفی مانند ترمینال ریلی،ترمینال شاخه ای و ترمینال پیچی دارند.
ترمینال ریلی:
این نوع ترمینال همانطور که از نامش پیداست قابل نصب بر روی ریل های نصب شده در تابلو برق ها می باشد. این نوع ترمینال بیشتر برای انشعاب گرفتن مورد استفاده قرار می گیرد. ترمینال ریلی دارای انواع مختلفی از جمله ترمینال ارت، ترمینال فشاری، ترمینال فیوزی، ترمینال پیچی دو طبقه و سه طبقه، ترمینال جریانی، ترمینال سوئیچی و ... می باشد.
ترمینال شاخه ای:
این نوع ترمینال دارای کانال هایی است که سر و ته آنها پیچی قرار دارد که بتوان سیم هادی را به وسیله ی آن با سیمی دیگر اتصال داد، از این ترمینال برای افزایش طول سیم نیز استفاده می شود. ترمینال های شاخه ای دارای مختلفی هستند که برای سیم ها با اندازه های مختلف مناسب می باشند.
ترمینال پیچی:
ترمینال پیچی دارای یک بدنه استوانه ای شکل پلاستیکی می باشد که درون آن رزوه هایی هادی قرار دارد. برای اتصال دو یا چند رشته سیم، باید سر لخت شده سیم ها را به هم بپیچید و سپس آن را درون ترمینال قرار داده و ترمینال را بپیچید. در این صورت سیم ها حتی تحت کشش هم از یکدیگر جدا نخواهند شد.