ترانس جریان
ترانسفورماتور جریان ( Current Transformer ) یا CT برای تبدیل جریان زیاد به مقدار کم و ایزوله کردن شبکه های فشار قوی از سیستم های اندازه گیری و حفاظت مورد استفاده قرار می گیرد.
ساختار ترانس جریان
ساختار سیم پیچ ترانس جریان به این صورت است که، سیم پیچ اولیه این ترانس ها از سطح مقطع زیاد و تعداد دور کم و سیم پیچ ثانویه آن دارای سطح مقطع کم با تعداد دور بالا می باشد.
ترانس های جریان از نظر هسته به دو نوع تقسیم می شوند :
-
1- ترانس های جریان با هسته اندازه گیری
- این نوع هسته ها باید در جریان های اتصالی کوتاه به اشباع رفته و مانع از ازدیاد جریان در ثانویه و در نتیجه مانع سوختن و صدمه دیدن دستگاه های اندازه گیری در طرف ثانویه شوند.
-
-
2- ترانس های جریان با هسته حفاظتی
- این نوع هسته باید دیرتر به اشباع رفته تا بتوانند متناسب با افزایش جریان در اولیه ، آن را در ثانویه ظاهر کرده و با تشخیص این اضافه جریان در ثانویه توسط رله های حفاظتی فرمان قطع یا تریپ به کلیدهای مربوطه داده تا قسمتهای اتصالی شده و معیوب از شبکه جدا شوند.
کلاس دقت ترانس جریان
میزان خطای ترانس ها با توجه به کلاس دقت آنها مشخص می گردد. برای ترانس جریان با هسته اندازه گیری، درصد خطای جریان را در جریان نامی ارائه می دهند. مثلاً کلاس دقت 0.5 یعنی 0.5 % خطا در جریان نامی.
ترانس جریان پارس فانال
ترانس جریان از دیگر محصولات شرکت ایرانی و معتبر پارس فانال می باشد، که مطابق استاندارد IEC60044-1 تولید شده و از عملکرد مطلوبی برخوردار است. ترانس جریان مدل PFCT پارس فانال در 3 تیپ 30، 40 و 60 تولید می شود و با انواع جریان اولیه 30 الی 1200 آمپر و جریان ثانویه 5 آمپر در بازار عرضه می شود.
ترانس جریان پارس فانال مدل PFCT-30 در برخی جریان ها با دو کلاس دقت 0.5 و 1 و در سایر مدل ها و جریان ها با کلاس دقت 1 تولید می شود. کیفیت بالا، قیمت مناسب و 2 سال گارانتی از مهم ترین ویژگی های ترانس جریان پارس فانال می باشد.