کابل مخابراتی هوایی
کابل های مخابراتی به دو دسته کلی کابل مخابراتی هوایی و کابل مخابراتی زمینی تقسیم می شوند. کابل مخابراتی زمینی دارای روکش مستحکم جهت مقاوم سازی کابل در برابر بارندگی و نور خورشید می باشد تا کابل بتواند برای سال های متوالی مورد استفاده قرار بگیرد. همین روکش که باعث مقاومت کابل شده است، باعث کاهش انعطاف پذیری و قابلیت خمش کابل نیز می شود. کابل مخابراتی هوایی از نظر انعطاف پذیری در شرایط بهتری هستند و در محیط داخلی ساختمان کاربرد دارند.
کابل مخابراتی معمولا در دو نوع مسی و نوری ساخته می شود. کابل های مخابراتی مسی به صورت زوجی تولید می شوند، یعنی رشته های آن دو به دو به هم تابیده می شوند. از آنجا که این دو رشته سیم دارای مقدار اختلالات الکترومغناطیسی (EMI) مشابه ولی با اختلاف فاز ۱۸۰ درجهای هستند این ساختار باعث کاهش قدرت سیگنالهای اخلالگر مغناطیسی در این ترکیب میشود. کابل مخابراتی در تعداد زوج های مختلفی طراحی و تولید می شود و دارای مغزی های از جنس مس می باشد. معمولا قطر مغزی در آن ها به چهار دسته تقسیم می شود: 0.4 میلی متر، 0.5 میلی متر، 0.6 میلی متر و 0.8 میلی متر
که رایج ترین و پرکاربر ترین آن ها کابل مخابراتی 0.6 است. کابل مخابراتی هوایی رسانا کابل دارای فویل آلومینیوم جهت کاهش آثار نویز می باشد.
سایز کابل مخابراتی مسی به صورت ضرب سه عدد درج می گردد : n×2×mm . مثلا هنگامی که بر روی کابل تلفن درج شده است 0.6×2×10 به این معنا خواهد بود که این کابل دارای 10 زوج رشته می باشد که قطر هادی های آن 0.6 میلیمتر است.
کابل تلفن داخل ساختمانی یا Indoor با عایق و روکش PVC معروف به کابل هوایی فویل دار، با کد J2Y(ST)Y شناخته می شود که این حروف به ترتیب از چپ بیانگر نکات زیر هستند :
J : کابل مخابراتی نصب ثابت برای داخل ساختمان
Y : عایق از جنس PVC
(St) : حفاظ فویل فلزی
Y : روکش از جنس PVC