کنترل فاز
کنترل فاز یکی از انواع تجهیزات حفاظتی است که وظیفه آن حفاظت در برابر قطع فاز ها، جابجایی فازها، افزایش و کاهش ولتاژ ها و حفاظت در برابر عدم تقارن ولتاژ فاز ها می باشد.
کنترل فاز میکرومکس
میکرومکس یک شرکت ایرانی تولید کننده انواع رله و تجهیزات حفاظتی از جمله انواع کنترل فاز می باشد. کنترل فاز بدون نول MT-110-X از کیفیت مطلوب، دقت بالا و عملکرد مناسبی برخوردار است. تمامی محصولات میکرومکس دارای 1 سال ضمانت و خدمات پس از فروش می باشد.
رله کنترل فاز MT-110-X
پیچ تنظیم (%ASYM): این پیچ جهت تعیین درصد عدم تقارن ولتاژ فاز ها می باشد. رله کنترل فاز MT-110-X میکرومکس از 3 تا 30 درصد قابل تنظیم می باشد. در اکثر موارد حساسیت بین 15 الی 20 درصد مناسب می باشد. در موتورهایی که ولتاژ برگشت زیادی دارند می توان از حساسیت 5% استفاده نمود و در صورتی که عدم تقارن ولتاژ موجود در شبکه مزاحم عمل رله باشد می توان از حساسیت های 25% الی 30% استفاده نمود.
پیچ تنظیم OFF DELAY : درصورت بروز خطا چه مدت زمان سپری شود تا رله قطع کند.
پیچ تنظیم ON DELAY : پیچ تنظیم زمان انتظار در مواقعی که خطایی رخ میدهد یا مدار برای اولین بار روشن میشود.
>U : در صورت بروز افزایش ولتاژ این LED روشن می شود.
P : جهت اعلام خطای فاز و جابجایی فاز این LED روشن می شود.
U> : درصورتی که افت ولتاژ داشته باشیم این LED روشن می شود.
U : درصورتی که شبکه وصل باشد این LED روشن است.
R : روشن بودن این LED نشان دهنده این است که رله وصل است.
رله کنترل فاز بدون نول میکرومکس دارای L1 , L2 , L3 جهت ورودی فاز ها می باشد. پس از وصل شدن سه فاز به این ترمینال ها درصورت مناسب بودن ولتاژها و صحیح بودن ترتیب فازها چراغ U روشن می شود و بعد از زمان انتظار با روشن شدن چراغ R کنتاکت 15 به 16 قطع و به 18 وصل شده و اجازه عمل به کنتاکتور اصلی را صادر می کند.
نحوه نصب کنترل فاز
سه فاز ورودی کنتاکتور به ترمینالهای L1,L2,L3 رله کنترل فاز MT-110-X متصل می شوند. کنتاکت 15 و 18 رله کنترل فاز با شستی استپ کنتاکت بی متال یا کنترل بار بصورت سری در مدار تغذیه بوبین کنتاکتور قرار می گیرد. درصورتی که بعد از نصب چراغ P روشن شد فازها جابجا بسته شده اند و باید جای دوفاز را بر روی کنترل فاز عوض کرد تا رله کار عادی خود را شروع نماید.
تست کنترل فاز
جهت تست کنترل فاز و اطمینان از صحت تنظیم رله می توان هنگام کارکرد موتور با قطع یکی فیوز شبکه را دو فاز نمود و عملکرد رله کنترل فاز را مشاهده نمود.