در سالهای اخیر تغییر و تحول در دنیای مدرن ، زندگی را به سمت اتوماسیون یا خودکارسازی سوق داده است. همانطور که می دانید در زندگی روزمره ما، برای کوچکترین کارها و تکنولوژی ها از انواع سنسور (حسگر) استفاده می شود به عنوان مثال می توان سنسور درب آسانسور، سنسور سیستم روشنایی راه پله، سنسور لمس تلفن همراه، سنسور نوری موس، سنسور کنترل تلویزیون و هزاران سنسور دیگر که در زندگی روزمره با آنها سر و کار داریم ولی به آنها توجهی نمی کنیم، را نام برد. در واقع زندگی در دنیای امروز، بدون حضور سنسورها حتی برای یک روز هم امکان پذیر نیست. حال که با اهمیت سنسورها آشنا هستید می خواهیم به نقش و اهمیت سنسورها در صنعت بپردازیم.
با پیچیده تر شدن پروسه های صنعتی و كاربرد روز افزون تکنیک اتوماسیون، احتیاج به استفاده از سنسورهای مختلف كه اطلاعات مربوط به عملیات صنعتی را درك و بر اساس این اطلاعات فرمان های موردنیاز صادر گردد، احساس می شود. اتوماسیون را میتوان در صنعت برای رسیدن به سرعت و دقت مطلوب در انجام فرآیندهای کاری (مانند ساخت یک محصول در خط تولید) استفاده کرد در این حالت نیاز است که ماشین آلات و تجهیزات موجود در خطوط تولید به صورت اتوماتیک کاری را برای ما انجام دهند، به همین دلیل سنسورها در جاهای مختلف نصب می شوند تا کاری که می خواهیم طبق نیاز ما انجام شود.
بعد از این آشنایی مختصر با نقش سنسورها در صنعت قصد داریم در این مطلب آموزشی بطور مفصل به پاسخ سوالاتی از قبیل : سنسور چیست؟، انواع سنسورها، نحوه عملکرد هر نوع سنسور، کاربرد هرکدام و مطالبی از این دست بپردازیم.
سنسور (Sensor) یا حسگر، المان حس کننده ای است که یک تغییر فیزیکی و یا شیمیایی و یا نوری از قبیل حرارت، دما، فشار، رطوبت و ... را به کمیت های الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیر پیوسته (دیجیتال) تبدیل می کند. سنسورها در انواع تجهیزات اندازه گیری، سیستم های کنترل اتوماتیک و ... مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع سنسورها اطلاعات مختلف از وضعیت اجزای متحرک سیستم را به واحد کنترل ارسال نموده و باعث تغییر وضعیت عملکرد دستگاه ها می شوند.
سنسورها (حسگرها) از نظر نوع دریافت اطلاعات به دو دسته کلی سنسور تماسی و سنسور مجاورتی (سنسور بدون تماس) تقسیم می شوند.
سنسور تماسی نوعی از سنسورهاست که برای تشخیص وضعیت و تغییرات باید حتما در تماس فیزیکی با جسم مورد نظر قرار بگیرد. سنسورهای تماسی با توجه به کاربردهای مختلف، انواع مختلفی دارند که شناخته شده ترین و پرکاربردترین آنها لیمیت سوئیچ ها و سنسور های حرارتی تماسی هستند.
سنسورهای بدون تماس یا مجاورتی (Proximity Switch)، سنسورهایی هستند که از مکانیزم شناسایی بدون تماس استفاده می کنند. به عبارتی، با نزدیک شدن یک قطعه وجود آن را حس کرده و فعال می شوند و نیازی به تماس فیزیکی با آن ندارند.
سنسور فیبر نوری، اسکنرهای سطح یا پردهی نوری، سنسور تشخیص رنگ و .. همگی از انواع سنسور نوری می باشند که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند.
قیمت سنسور با توجه به برند سازنده، نوع سنسور، دقت تشخیص و بسیاری از پارامترهای دیگر تعیین می شود. فروشگاه اینترنتی البرز الکتریک علاوه بر فراهم کردن امکان خرید سنسور برندهای مختلف بصورت آنلاین، امکان مشاهده و مقایسه قیمت سنسور، ویژگی ها و مشخصات فنی انواع سنسورهای تماسی و مجاورتی از قبیل سنسور نوری، سنسور التراسونیک، سنسور خازنی، پرده نوری، سنسور القایی و ... را نیز فراهم آورده است.
MODEL : PRT08-1.5DO-V
MODEL : PRT12-2XO/C
MODEL : PRT12-4XO/C
MODEL : PRT18-5XO/C
MODEL : PRT18-8XO/C
MODEL : PRT30-10DO-V
MODEL : PRT30-10XO/C
MODEL : PRT30-15XO/C
MODEL : PRS12-2DN/P/N2/P2
MODEL : PR18-5DN-V
MODEL : BWC40-12H
MODEL : BWC40-18H
MODEL : BWC40-20H
MODEL : BWC80-14H
MODEL : BW20-12
MODEL : BW20-36
MODEL : BW20-44
MODEL : BW20-48
MODEL : BW40-04
MODEL : BW40-06
MODEL : BW40-10
MODEL : BW40-12
MODEL : BW40-14
MODEL : BW40-16