کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


لامپ کم مصرف

همانطور که می دانید امروزه نور و روشنایی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در زندگی انسان ها می باشد. بنابراین توجه به روشنایی و نورپردازی درست و اصولی برای محیط هایی که زمان زیادی را در آن ها سپری می کنیم از قبیل منازل، محیط های اداری، آموزشی، فروشگاه ها و ... بسیار حائز اهمیت است. و برای فراهم کردن روشنایی اصولی، شناخت درست محیط مورد نظر و کاربری آن و همچنین شناخت انواع لامپ و چراغ و انتخاب مناسب ترین نوع، نقش مهمی دارد.

 

انواع لامپ


لامپ ها انواع مختلفی دارند که رایج ترین آن ها را می توان در گروه های لامپ رشته ای و هالوژن ، لامپ فلورسنت و کم مصرف ، لامپ ال ای دی ، لامپ HID تقسیم بندی کرد. هر کدام از این لامپ ها دارای ویژگی ها و مشخصات فنی منحصر به فردی هستند که برای محیط های مختلف با شرایط و کاربری های گوناگون ساخته شده اند. در این مطلب آموزشی قصد داریم بطور مفصل به طرز کار لامپ کم مصرف، انواع لامپ کم مصرف، شناخته شده ترین برندها، و قیمت لامپ کم مصرف بپردازیم.

 

لامپ کم مصرف چیست

لامپ کم مصرف یا  (Compact Fluorescent Lamp) CFL، همان لامپ های فلورسنت معمولی هستند که با فناوری جدید به صورت فشرده و در حجم کوچک توليد و عرضه می گردند. همانطور که می دانید لامپ فلورسنت با تکنولوژی تخلیه الکتریکی در گاز تولید نور می کند. لامپ کم مصرف از دو بخش کلی لوله شیشه ای و مدار راه انداز (بالاست) تشکیل شده است. در لوله شیشه ای لامپ کم مصرف، بخار جیوه موجود در گاز آرگون، تحت تاثیر میدان الکتریکی بین الکترود ها، یونیزه می شود و پرتو فرابنفش تولید می کند و این پرتو پس از برخورد با ماده فلورسنت که سطح داخلی لوله لامپ کم مصرف را پوشیده است، به نور مرئی تبدیل می شود.
لامپ های فلورسنت فشرده (لامپ کم مصرف) برای راه اندازی دارای بالاست می باشند. که این بالاست در قسمت پلاستیکی بالای سرپیچ و زیر لوله شیشه ای جاسازی شده است. بالاست ها به منظور تامین ولتاژ مورد نیاز برای ایجاد اختلاف پتانسیل زیاد بین کاتدها و یونیزه کردن گاز داخل تیوب در هنگام روشن کردن لامپ، محدود کردن جریان و کنترل توان لامپ و ممانعت از خاموش شدن لامپ و انجام تقسیم ولتاژ پس از روشن شدن لامپ کم مصرف مورد استفاده قرار میگیرند.

لامپ کم مصرف

 

مزایای استفاده از لامپ های کم مصرف

در سال های اخیر شاهد رشد روزافزون استفاده از انواع لامپ کم مصرف به جای استفاده از لامپ های رشته ای هستیم. که در این بخش قصد داریم به بررسی برخی ویژگی ها و دلایل اصلی این جایگزینی بپردازیم. 

 

مقایسه لامپ کم مصرف و رشته ای

 

  1. بهره نوری لامپ کم مصرف

  2. یکی از معیارهای اصلی در انتخاب لامپ، نسبت میزان نوردهی به مصرف برق است که، با واحد لومن بر وات بیان میشود. یک لامپ به ازای هر وات مصرف برق، چند لومن نور میدهد؟ این نسبت هرچه بیشتر باشد، یعنی شما برای روشنایی بیشتر، پول کمتری پرداخت میکنید. در واقع نسبت نوردهی به مصرف برق را، بهره نوری لامپ می گویند.
  3. حال که با مفهوم بهره نوری لامپ آشنا شدیم به مقایسه بهره نوری لامپ رشته ای و لامپ کم مصرف می پردازیم. در یک لامپ رشته ای فقط ۵% از انـــرژی به نور تبــدیل می شود . بدین معنی که بهره نوری این نوع لامپ ۱۲ لومن بر وات می باشد در حالی که بهره نوری یک لامپ کم مصرف ۲۰ وات ، ۶۰ لومن بر وات است . بالا بودن بهره نوری در انواع لامپ کم مصرف به معنای مصرف انرژی کمتر و بدنبال آن کاهش هزینه و همچنین تولید نور بیشتر می باشد.

 

 

  1. طول عمر لامپ کم مصرفطول عمر لامپ کم مصرف

  2. طول عمر لامپ‌ کم مصرف در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار ساعت است که ۵ تا ۷ برابر لامپ رشته ای می‌باشد. عمر طولانی لامپ کم مصرف و به دنبال آن تعویض کمتر ، هزینه های تعمیر و نگهداری را به شدت می کاهد. البته باید به این نکته نیز توجه شود که مدت زمان روشن ماندن در هر بار استفاده از لامپ کم مصرف باید بیشتر از 15 دقیقه باشد زیرا خاموش و روشن کردن لامپ کم مصرف در دوره های مثلا پنج دقیقه ای باعث کاهش عمر این لامپ ها می شود، پس به طور کلی استفاده  از لامپ کم مصرف در محیط هایی که لازم است مدت زمان کوتاهی روشن شوند به صرفه نیست.

 

 

  1. تولید حرارت کمتر لامپ کم مصرف

  2. لامپ کم مصرف در مقایسه با لامپ رشته ای گرمای بسیار کمتری تولید می کند. در لامپ رشته ای که ۹۵% توان ورودی به گرما تبدیل می شود ، اتلاف انرژی و افزایــش چشمگیر دمــــای محیط در هنگام استفاده نمودن تعداد زیادی لامپ رشته ای کاملا محسوس و آشکار است . در حالیکه چنانچه در این محیط همان تعداد لامپ کم مصرف استفاده شود ضمن اینکه مصرف انرژی بابت روشن شدن لامپها به ۲۰% کاهش می یابد به علت تولید حرارت بسیار کمتر توسط لامپ های کم مصرف هزینه های تهویه هوا بشدت کاهش می یابد. بنابراین، این امر بیشتر بودن قیمت لامپ کم مصرف را جبران می کند. 

 

  1.  

  2. رنگ نور لامپ کم مصرف

  3. لامپ کم مصرف در انواع آفتابی، مهتابی و رنگی در بازار موجود می باشد که می توان بر اساس کاربرد و نیاز مناسب ترین رنگ نور را انتخاب کرد. این مزیت در حالی است که امکان انتخاب رنگ مهتابی برای انواع لامپ رشته ای معمولی وجود ندارد.
  4.  
  5. رنگ نور لامپ کم مصرف

 

 

  1. نور یکنواخت لامپ کم مصرف

  2. برای روشن شدن لامپ کم مصرف، از مدار راه اندازی الکترونیکی (بالاست) استفاده می شود و این مدار راه اندازی در فرکانس بالا، باعث تولید نور با کیفیت، بدون لرزش و یکنواختی مشابه لامپ رشته ای می شود در حالی که نور لامپ فلورسنت معمولی این ویژگی ها را ندارد. این نور یکنواخت لامپ کم مصرف علاوه بر راحتی دید، باعث افزایش کارایی و عدم خستگی چشم می شود.

 

 

شکستن لامپ کم مصرفنکات ایمنی مرتبط با لامپ کم مصرف

رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از لامپ کم مصرف از جمله نکات مهمی است که متاسفانه کمتر کسی از آن اطلاع دارد یا رعایت می کند. بخار جیوه موجود در لامپ کم مصرف خطرناک و سمی است بنابراین اگر به هر دلیلی لامپ کم مصرف شکست، به خرده های لامپ دست نزنید و یا از جاروبرقی برای جمع آوری آن استفاده نکنید، زیرا این کار باعث انتشار آلودگی از قسمت پشت جارو برقی در محیط می شود. در هنگام شکستن لامپ کم مصرف فورا پنجره ها را باز کنید و به مدت 15 دقیقه اتاق را ترک کنید تا بخار جیوه از محیط خارج شود. سپس با دستکش و جاروی دستی تکه های شکسته لامپ را جمع آوری  کرده و در نایلون ضخیم ریخته و باقیمانده های ریز را بوسیله چسب نواری جمع آوری، و پودر فلورسنت هم در محل شکستن لامپ با دستمال مرطوب جمع آوری و همه را در نایلون ریخته و دفع می کنیم .

 


انواع لامپ کم مصرف

لامپ کم مصرف از نظر شکل ظاهری متنوع می باشد که بسته به نیازی که داریم می توانیم از آنها استفاده کنیم. فروشگاه البرز الکتریک امکان مشاهده قیمت لامپ کم مصرف، مشخصات فنی و خرید لامپ کم مصرف برندهای مختلف را فراهم کرده آورده است. در این بخش به معرفی اجمالی  انواع لامپ کم مصرف می پردازیم.

 

  1. لامپ کم مصرف تمام پیچلامپ کم مصرف تمام پیچ

  2. لامپ کم مصرف تمام پیچ یکی از رایج ترین انواع لامپ کم مصرف می باشد که امروزه یکی از معمول ترین مصارف آن برای روشنایی منازل است. در لامپ کم مصرف تمام پیچ دو لوله شیشه ای از سمت بالاست که خارج می شوند بصورت پیچ هستند. گفته می شود که این نوع لامپ کم مصرف سریعتر از مدل های دیگر به حد اکثر روشنایی می رسند.

 

 

 

  1. لامپ کم مصرف نیم پیچلامپ کم مصرف نیم پیچ

  2. لامپ کم مصرف نیم پیچ، لامپی است که دو لوله شیشه ای با فاصله از مدار قرار گرفته است که گفته می شود بر اساس دلایل فنی طول عمر لامپ کم مصرف نیم پیچ تا حدودی از لامپ کم مصرف تمام پیچ بیشتر است زیرا در دراز مدت حرارت حباب به خاطر فاصله ای که از مدار دارد باعث آسیب دیدن مدار نمی شود.

 

 

 

 

  1. لامپ کم مصرف لوتوسلامپ کم مصرف لوتوس

  2. لامپ کم مصرفی که در شکل مقابل مشاهده می کنید با نام لامپ کم مصرف لوتوس شناخته می شود. این لامپ نسبت به سایر مدل های لامپ کم مصرف پخش نور بیشتری دارد و در ابعاد بسیار بزرگ نیز تولید می شود. لامپ کم مصرف لوتوس، بیشتر در مغازه ها مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا آنها در عین حال که به روشنایی زیادی نیاز دارند به دلیل بالا بودن هزینه برق واحدهای تجاری، کم بودن مصرف برق نیز بسیار حائز اهمیت است.

 

 

 

  1. لامپ کم مصرف طرح گللامپ کم مصرف طرح گل

  2. لامپ کم مصرف طرح گل نیز از دیگر انواع لامپ کم مصرف می باشد که بعضی از برندهای تولید کننده محصولات روشنایی، این مدل را تولید می کنند که با توجه به ظاهر زیبا و شار نوری بالا و مصرف بسیار کم برای مصارفی که علاوه بر کنترل هزینه در عین داشتن شار نوری بالا، زیبایی ظاهری لامپ نیز از اهمیت برخوردار است، مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از رایج ترین موارد کاربرد لامپ کم مصرف طرح گل، تامین روشنایی مغازه هاست.

 

 

 

لامپ شمعی کم مصرفلامپ شمعی کم مصرف

لامپ شمعی کم مصرف نیز یکی از انواع لامپ کم مصرف می باشد که به منظور استفاده در انواع لوستر و چراغ های تزئینی طراحی و تولید شده است. قیمت لامپ شمعی کم مصرف نسبت به لامپ شمعی رشته ای بالاتر است اما مصرف برق کمتر در کنار طول عمر بیشتر لامپ کم مصرف شمعی باعث به صرفه بودن استفاده از این لامپ شده است.
 

 

طرز صحیح استفاده از لامپ کم مصرف

1- هنگام باز و بسته کردن لامپ کم مصرف، به منظور جلوگیری از شکستن لامپ، حتما بدنه پلاستیکی لامپ کم مصرف را در دست گرفته و بپیچانید.

 

قیمت لامپ کم مصرف

 

2- انواع لامپ کم مصرف درجه حفاظت بالایی ندارند و این بدان معنی ست که لامپ کم مصرف در برابر نفوذ آب یا بخار آب حفاظت شده نیست و در نتیجه فقط می توان از آن در محیط های غیر مرطوب و بدون ریزش آب استفاده کرد.

 

3- لامپ کم مصرف را نمی توان همراه دیمر (کم سو کننده) استفاده کرد این کار سبب صدمه دیدن لامپ کم مصرف می شود.

 

نحوه نصب لامپ کم مصرف4- همانطور که در بخش طول عمر اشاره کردیم، لامپ کم‌مصرف برای محل‌هایی با دفعات روشن و خاموش شدن زیاد از قبیل راهروها، راه‌پله‌ها، پارکینگ و . . . مناسب نیست. لامپ کم‌مصرف برای روشنایی محیطی مناسب است که در هر بار روشن شدن حداقل 15 دقیقه روشن بماند.

 

5- دمای مناسب برای استفاده از بهترین عملکرد یک لامپ کم مصرف، در حالت استفاده از لامپ به صورت آویز، 25 درجه می باشد، زیرا میزان نور لامپ کم مصرف تحت تاثیر دمای محیط قرار میگیرد. استفاده از انواع لامپ کم مصرف در دماهای بالاتر از 48 درجه و پایین‌تر از 10 درجه توصیه نمی‌شود.

 

6- برقراری جریان هوا در اطراف لامپ کم مصرف نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار بر طول عمر آن می باشد. بنابراین استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف در قاب‌های کاملا بسته و بدون جریان هوا ممکن است سبب افزایش بیش از حد دما و کاهش بازدهی و عمر لامپ گردد. در محیط هایی با دمای پایین و یا در فضای رو باز، می توان لامپ کم مصرف را در داخل قاب یا حباب قرار داد.

 

بهترین لامپ کم مصرف

انتخاب بهترین لامپ کم مصرف از میان برندهای مختلف موجود در بازار همواره یکی از دغدغه های اصلی مصرف کنندگان بوده است. در این بخش قصد داریم به معرفی چند برند معتبر داخلی تولید کننده لامپ کم مصرف را معرفی کنیم.

 

  1. لامپ کم مصرف افراتابلامپ کم مصرف افراتاب

  2. لامپ افراتاب یکی از شناخته شده ترین برندهای موجود در بازار می باشد. شرکت افراتاب با روش های مدرن و پيشرفته بكار گرفته شده در طراحی و توليد انواع لامپ کم مصرف و استفاده از آزمایشگاه کنترل کیفیت مجهز این شرکت، در جهت ارتقاء مستمر کیفیت، تنوع و جلب رضايت و اعتماد مشتريان گام برداشته است. لازم به ذکر است که در طراحی و تولید لامپ افراتاب، استاندارهای ملی ISIRI 5917 ، ISIRI 5916 و ISIRI 7341 و استاندارد های بین المللی IEC 60968 و IEC 60969 (معادل بین المللی استاندارد های ملی مذکور) رعایت شده است. لامپ کم مصرف افراتاب دارای یک سال ضمانت می باشد که خود گواهی بر کیفیت بالای محصولات این برند ایرانی می باشد.
  3.  
  4.  
  5. لامپ کم مصرف لامپ نورلامپ کم مصرف لامپ نور

  6. شرکت لامپ نور در سال 1363 فعالیت خود را با تولید انواع لامپ‌های رشته‌ای آغاز کرد. این شرکت با گذر زمان فعالیت‌های خود را گسترش داد و با شرکت آلمانی اسرام وارد همکاری شد. شرکت لامپ نور با بهره‌ گیری از متخصصان کارآمد موفق به کسب پروانه‌ها، گواهینامه‌‌ها و استانداردهای متعددی شده است که می‌توان به استاندارد ISO 9001 در تولید انواع لامپ‌ها و گواهینامه‌ی تایید سلامت آزمایشگاه همکار، اشاره کرد. تنوع محصولات لامپ نور بسیار زیاد است که از جمله ان ها می توان به انواع لامپ HID، پنل سقفی، لامپ ال ای دی، لامپ کم مصرف، لامپ های تخصصی و تجهیزات الکترونیک جانبی اشاره کرد.

 

 

  1. لامپ کم مصرف پارس شعاعلامپ کم مصرف پارس شعاع

  2. شرکت پارس شعاع توس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع لامپ فلورسنت و LED می باشد که با در اختیار داشتن دانش فنی برتـر و برخورداری از پیشـرفته‌ترین تجهیـزات، ماشیــن‌آلات، دستگاه‌های آزمایشـگاهی و کیفیتـی با بهــره‌گرفتن از مجـرب‌ترین مهنــدسان و متخصصـان این رشتـه و ارتبـاط مستمـر با شـرکت‌های بـزرگ و مطـرح بین المللی در این زمینه توانسته است محصــولاتی با کیفیـت بــرتر و ســازگار با محیـط زیست ارائه کند.
  3.  
  4. از مهم ‌ترین ویژگی‌ های لامپ‌ کم‌مصرف پارس شعاع طول عمر بالای آن نسبت به لامپ‌های رشته ای است. محصولات پارس شعاع دارای یک سال گارانتی درج روی بدنه و علامت استاندارد می باشند که سبب اطمینان هرچه بیشتر مصرف کنندگان به این برند شده است.
     

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان