کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


پروژکتور

امروزه به کارگیری درست و اصولی نور در فضاهای گوناگون برای دست یابی به دو مقصود تامین روشنایی و ایجاد محیطی زیبا، مدرن و چشم نواز از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات روشنایی برای محیط های بزرگ و وسیع از قبیل معابر، زمین های ورزشی، ورزشگاه ها و ... چراغ پروژکتوری می باشد. در این مطلب آموزشی قصد داریم به سوالات متداول از قبیل پروژکتور چیست؟ انواع پروژکتور، کاربرد پروژکتور، بهترین برند و قیمت پروژکتور و ... پاسخ دهیم.

 

پروژکتور

 

پروژکتور چیست

چراغ پروژکتوری شامل یک بدنه که نقش محافظ را ایفا می کند، یک رفلکتور و یک منبع نور که می تواند یک لامپ ، ماژول ال ای دی یا ... باشد و در برخی مدل ها دارای بالاست و استارت نیز می باشد. کاسه انعکاس پروژکتور باعث چند برابر شدن میزان نور می شود و به دلیل همین ویژگی جهت روشنایی اماکن وسیع که نیاز به نور زیاد دارند از انواع پروژکتور استفاده می شود. 

 

کاربرد پروژکتور

پروژکتور دارای قدرت نوردهی بسیار بالایی می باشد و به دلیل همین ویژگی، برای روشنایی مکانهای بزرگ و وسیع مانند استادیوم ها، سالن های ورزشی، کارخانه ها، انبارها، سالن تئاتر یا استیج اجرای کنسرت و… مورد استفاده قرار میگیرد. 

همانطور که میدانید امروزه در معماری، نورپردازی نمای ساختمان ها و استفاده از انواع چراغ نما بسیار مورد توجه قرار میگیرد. از دیگر کاربرد پروژکتورها می توان به نورپردازی حرفه ای ظاهر بیرونی و نمای ساختمان ها، پل ها و بناهای تاریخی، هتل ها و ... اشاره کرد.

 

چراغ پروژکتوری

 

همچنین از انواع چراغ  پروژکتوری برای نورپردازی بیلبورد های تبلیغاتی نیز استفاده می شود. تابلوها و بیلبوردها عموما جایی نصب میشوند که بیشترین رفت و آمد در آنجا وجود دارد و در نقاط پر تردد نور زیاد است بنابراین باید بیلبوردها، نوری بیش از نور محیط داشته باشند تا بتوانند جلب توجه کنند، بدین منظور برای نور پردازی این بیلبوردها و یا تابلوها باید از پروژکتورها که نور زیادی دارند استفاده شود.

 

انواع پروژکتور

پروژکتورها براساس نوع منبع نور، شدت نور، زاویه تابش، رنگ نور، نوع نصب و ...  در مدل های مختلفی تولید می شوند. که با داشتن اطلاعات کافی و شناخت مشخصه های معرف یک پروژکتور و با توجه به نوع کاربری مورد نظر می توان مناسب ترین پروکتور را انتخاب کرد.

 

  1. انواع پروژکتور از نظر نوع نصبخرید پروژکتور

  2. پروژکتور ها قابل نصب بر روی پایه چراغ، نصب روی دیوار، روی میله بصورت افقی زیر بیلبورد ها و نصب روی برج نور (برج نور یک نوع تیر روشنایی است که ارتفاع خیلی زیادی دارد و قابلیت نصب تعداد بالایی پروژکتور را دارد. کاربرد برج نور برای روشنایی محوطه های بسیار بزرگ و سرباز است) می باشند.
  3.  
  4. در واقع در هنگام خرید چراغ پروژکتوری باید دقت شود که پروژکتور دارای پایه و یا دسته ای مناسب باشد،  شیوه و نوع نصب برای بهتر فیکس شدن پروژکتورها ارتباط مستقیم به دسته پروژکتور دارد. این قابلیت باید در پروژکتورها وجود داشته باشد که از هر طرف که بخواهیم بتوانیم آنرا نصب کنیم و بتوان زاویه آن را تغییر داد. برخی از پروژکتورها قابلیت تنظیم مناسب را ندارند و یا دیده شده که دارای فیکسچرهای نصب چند تکه می باشند که به مرور زمان از هم جدا شده و حتی می توانند از جا در بیایند.
  5.  
  6.  
  7. پروژکتور ماشین یکی دیگر از انواع پروژکتور می باشد که با نام های لایت بار یا پروژکتور آفرود نیز شناخته می شود. این پروژکتور نوع خاصی از چراغ پروژکتوری LED می باشد که به منظور نصب بر روی انواع خودروها طراحی شده اند. هدف از نصب اینگونه پروژکتورها بر روی ماشین روشن کردن فواصل دور که معمولا نور پایین یا بالای خودروها توانایی آن را ندارند می باشد. به عنوان مثال برای آفرود، کویرنوردی، جنگل پیمایی و کمپینگ و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

 

چراغ پروژکتوری

 

  1. انواع پروژکتور از نظر رنگ نور

  2. دمای رنگ نور از دیگر پارامترهای قابل انتخاب برای چراغ پروژکتوری می باشد. و می توانید با در نظر گرفتن مکان مورد نظر و نوع نور مورد نیاز، رنگ نور مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال در ورزشگاه ها اغلب از پروژکتور هایی با نور مهتابی استفاده  می شود و یا در فروشگاه ها برای جلوه بیشتر وسایل، از پروژکتورهای آفتابی استفاده می شود. رنگ نور پروژکتور ال ای دی متنوع است و در انواع تک رنگ ) سفید یخی، سفید طبیعی، سفید گرم و رنگ زرد( و مولتی کالر (RGB) قابل ارائه است. اما چراغ پروژکتوری با لامپ HID در انواع رنگهای سفید یخی و زرد وجود دارند و برخی از انواع آنها در رنگهای ثابت دیگر به فروش می رسد. این نوع پروژکتور، مدل RGB ندارد.

 

پروژکتور ال ای دی

 

 

  1. انواع پروژکتور از نظر منبع نورپروژکتور چیست

  2. پروژکتور با منبع نور لامپ HID از قبیل لامپ متال هالید، بخار جیوه و بخار سدیم از رایج ترین و قدیمی ترین انواع چراغ پروژکتوری می باشد. اما با توجه به گرانتر شدن هزینه برق و مصرف بسیار زیاد لامپ پروژکتور HID ، شاهد استقبال روز افزون از پروژکتور ال ای دی هستیم. پروژکتور ال ای دی نسل جدید پروژکتور می باشد که به دلیل تنوع رنگ و مصرف برق بسیار کم در عین شدت نور بالا از محبوب ترین نوع چراغ پروژکتوری می باشد. انواع پروژکتور ال ای دی در سه دسته Power LED و  COB و SMD تولید می شود.

 

 

  1. پروژکتور Power LEDپروژکتور POWER LED

  2. درواقع پاور ال ای دی ها بعنوان نخستین نسل از LEDها تلقی میشوند . پاور LED به نسبت سایر ال ای دی ها مزایای بالاتری دارد که سبب کاربرد بیشترشان در صنعت روشنایی و نورپردازی شده است. از ویژگی ها و مزایای مهم آن میتوانیم به مصرف کم و بهینه، حرارت پایینتر نسبت به سایرین و به تبع این دو ویژگی دارای عمر بیشتر، اندازه کوچکتر اشاره کنیم. همچنین ویژگی های مهم دیگر پاور ال ای دی ها بی نیاز بودن به گرم شدن اولیه جهت رسیدن به حداکثر توان میباشد.
  3.  
  4. پروژکتور Power LED قابلیت تولید نور در رنگ های گوناگون را دارد. و استفاده از تکنولوژی LED در ساخت این پروژکتور سبب مصرف برق بسیار کمتر و طول عمر بسیار بیشتر این نوع چراغ پروژکتوری می شود.

 

 

  1. پروژکتور SMDپروژکتور SMD
  2.  SMDکه مخفف عبارت  Surface Mounted Diode می باشد نسل جدیدتری نسبت به تکنولوژی Power LED است که مانند سایر قطعات الکترونیکی SMD فاقد پایه‌های بلند هستند و بر روی سطح برد نصب و لحیم می‌شوند. 
  3. ال‌ای‌دی‌های SMD به دلیل دارا بودن قیمت مناسب، شدت نور بالا و همچنین سهولت در نصب و منتاژ در تولید انواع چراغ پروژکتور مورد استفاده قرار میگیرند.

 

 

 

  1. پروژکتور COBپروژکتور COB
  2. واژه COB مخفف کلمه Chip-On-Board است. ال‌ای‌دی‌های COB دارای مزایای متعددی نسبت به تکنولوژی‌های ال‌ای‌دی‌های قدیمی مانند ال‌ای‌دی‌های Surface Mounted Diode) SMD)  یا Power LED هستند، در واقع تکنولوژی COB اجازه می‌دهد تا چگالی بسیار بیشتری از آرایه‌های LED در یک بستر کوچک گنجانده شوند. این مزیت باعث شدت بیشتر و یکنواختی بیشتر نور می شود. به طور خلاصه، با استفاده از تکنولوژی COB برای لامپ پروژکتور، می‌توان به میزان زیادی هدر رفت، مصرف انرژی و فضای مصرفی را کاهش داد و خروجی نور را ثابت نگه داشت.

 

 

  1. بطور خلاصه مزایای پروژکتور ال ای دی نسبت به لامپ پروژکتور گازی (لامپ HID) را می توان به این صورت تعریف کرد:
  2.  
    1. عدم نیاز به مدت زمانی برای روشن شدن منبع نور
    2. عدم ایجاد پرتوهای مضر فرابنفش
    3. پخش نور هدفمند با بهره گیری از لنزهای مناسب
    4. ضریب نمود رنگ بالا (رنگ های واقعی در شب)
    5. طول عمر بالا
    6. عدم نیاز به تعمیرات و نگهداری در طول مدت عمر چراغ (عدم نیاز به تعویض لامپ)
    7. مصرف پایین انرژی برق
    8. کاهش آلودگی نوری

 

  1. انواع پخش نور در پروژکتور

  2. استفاده از لنزهای مختلف در پروژکتورها امکان داشتن پخش نورهای مختلف و کنترل شده را فراهم می کند. رایج ترین نوع لنز در پروژکتورها، از جنس پلی کربنات می باشد که مقاومت حرارتی و استحکام مکانیکی بالایی دارد و انواع پخش نور پروژکتوری متقارن تیز و باز، پروژکتوری نامتقارن و خیابانی را ایجاد می کند.

لامپ پروژکتور

 

پروژکتور ال ای دی

  1. درجه حفاظت پروژکتور

  2. چراغ فضای خارجی همواره تحت تاثیر شرایط آب و هوایی محیط جغرافیایی که در آن نصب می شود قرار دارد. بنابراین کلیه مسائل حفاظتی ناشی از نفوذ آب و گرد و غبار باید برای پروژکتور ها در نظر گرفته شود. معمولا چراغ پروژکتوری با درجه حفاظت IP65 و IP66 تولید می شود که مناسب استفاده در شرایط محیطی سخت می باشد.
     

 

 

 

  1. شدت نور پروژکتور

  2. پروژکتورها از نظر توان و میزان روشنایی بسیار متنوع هستند و باید با توجه به اندازه ی محیط مورد نظر و نور مورد نیاز، پروژکتور مناسب را انتخاب کرد. در گذشته برای خرید پروژکتور و لامپ به توان مصرفی آن که بر اساس واحد وات بود توجه میشد، اما امروزه با وجود نسل جدید محصولات روشنایی (پروژکتور ال ای دی) که مصرف کم و نور بسیار زیادی دارند، باید به میزان شار نوری لامپ پروژکتور که بر اساس واحد لومن است توجه کنید. هرچه شار نوری یک پروژکتور بیشتر باشد، روشنایی بیشتری تولید می کند.

 

 

انتخاب پروژکتور مناسب

علاوه بر پارامترهایی که گفته شد لازم است در هنگام خرید پروژکتور به 3 پارامتر دیگر نیز توجه داشته باشیم:

  1. قاب پروژکتور و وزن آنچراغ پروژکتوری مازی نور

  2. قاب پروژکتور علاوه بر محافظت چراغ در برابر گرد و غبار وظیفه دفع حرارت تولیدی از پروژکتور را نیز بر عهده دارد. اگر بدنه پروژکتور بصورت استاندارد و اصولی طراحی نشده باشد، توانایی دفع حرارت را ندارد و باعث داغ شدن و کاهش طول عمر ال ای دی و یا لامپ می‌شود.
  3.  
  4. به عنوان مثال در شکل روبرو شبیه سازی و تحلیل حرارتی چراغ پروژکتوری اپتیلوکس مازی نور را مشاهده می کنید. همانطور که می بینید، طراحی این پروژکتور به گونه ای است که سطح تماس با هوای محیط افزایش داده شده تا پروژکتور تبادل حرارتی بیشتری داشته باشد.
  5.  
  6. وزن نیز از جمله پارامترهای مهم در انتخاب پروژکتور می باشد زیرا وزن بیش از حد چراغ می تواند مشکلاتی برای نصب پروژکتور ایجاد کند. 

 

  1. گارانتی پروژکتور

  2. نکته ی دیگری که در هنگام خرید پروژکتور بهتر است به آن توجه کنید، گارانتی آن است. خرید پروژکتور از یک شرکت معتبر که محصولات آن دارای گارانتی هستند علاوه بر تضمین کیفیت، نشان مشتری مداری آن شرکت می باشد و درصورتی که پروژکتور با مشکلی مواجه شود، می توانید با خیال راحت به نمایندگی آن مراجعه کنید.

 

  1. قیمت پروژکتور

  2. قیمت پروژکتور نیز از جمله پارامترهای تاثیر گذار در خرید پروژکتور می باشد. نمی توان گفت بطور صد در صد، زیاد بودن قیمت پروژکتور نشان از کیفیت بالای آن است ولی معمولا محصولات یک شرکت معتبر که دارای گارانتی نیز می باشد قیمت پروژکتور آنها نسبت به برند های نامعتبر کمی بالاتر است. فروشگاه اینترنتی البرز الکتریک در زمینه فروش پروژکتور نیز فعالیت می کند و امکان مشاهده و مقایسه مشخصات فنی و قیمت پروژکتور برندهای مختلف را فراهم کرده است.
  3.  
  4.  

  5.  



  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان